Dakwaan Skandal Ahli Majlis MPAJ: Tuduhan Tak Berasas - Izzuddin

Diterbitkan: Jumaat, 12 Mac 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Atas nasihat pihak polis dan peguam, Ahli Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ), Izzuddin Che Din memutuskan untuk mengabaikan segala dakwaan yang dilemparkan kepadanya sebagaimana yang terkandung dalam surat layang dan juga di laman-laman blog.

"Saya pada mulanya berhasrat untuk mengemukakan saman ke atas mereka yang menyiarkan surat layang terhadap saya di dalam blog mereka tapi memandangkan ia adalah surat layang yang tiada nama penulis, alamat atau apa-apa maklumat berkaitan penulis, ia umpama satu dakwaan tidak berasas," katanya.

Bagaimanapun menurut Izzuddin, mana-mana individu yang mahu menyatakan sebarang bantahan atau aduan mengenai dirinya boleh berbuat demikian dengan menemuinya.

"Saya tak akan layan tulisan orang gila kerana banyak perkara boleh dilakukan untuk membantu rakyat," katanya yang mengakui telah melihat risalah berkenaan yang disifatkan sebagai sampah.

Risalah berkenaan diedarkan selepas solat Jumaat di Masjid Bukit Antarabangsa.

Kandungannya antara lain mengandungi tuduhan seorang perempuan yang dikenali sebagai 'N' membuat laporan polis yang mendakwa mempunyai hubungan seks dengan Izzuddin.

Berita berkenaan turut dilihat dimuatkan dalam beberapa laman blog dengan kenyataan Timbalan Ketua Umno Bahagian Bukit Antarabangsa, Omar Salleh menafikan bahawa Umno berada di belakang edaran berkenaan.

"Bila saya dilantik sebagai ahli majlis pada 2008, saya terdengar berbagai dakwaan dan cakap-cakap mengenai saya, tapi saya biarkan sahaja tanpa mempedulikannya.

"Orang boleh cakap apa sahaja, tapi saya tak akan layan, yang penting tanggungjawab saya kepada rakyat," katanya.

iklan

Video

Khamis, 17 Ogos 2017 12:30 PM

Erma Reda, Jatuh Talak Satu

Khamis, 17 Ogos 2017 9:00 AM

Wak Doyok Kini Bintang Filem

Rabu, 16 Ogos 2017 3:59 PM

Bahaya Tu Abang Oii...

Rabu, 16 Ogos 2017 12:30 PM

“Senyum Je Pada Haters” - Farisha Irish

Selasa, 15 Ogos 2017 3:28 PM

Raysha Rizrose Pemalu, Bukan Sombong!

Selasa, 15 Ogos 2017 11:59 AM

Keluarga 'Control' Hidup Neera Azizi?

Selasa, 15 Ogos 2017 9:00 AM

Abang Long Fadil 2 Telan Belanja RM 3.2 Juta

Isnin, 14 Ogos 2017 12:30 PM

“Mira Filzah Lemah Lembut” - Zizan Razak

Kolumnis

iklan

Iklan