Kes Pembunuhan Syafia: Polis Percaya Lebih Seorang Terlibat - Berita Semasa | mStar

Kes Pembunuhan Syafia: Polis Percaya Lebih Seorang Terlibat

Diterbitkan: Isnin, 1 Mac 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Polis percaya lebih dari seorang individu terlibat dalam kes penderaan kanak-kanak berusia tiga tahun Syafia Humairah Sahari, sehingga membawa kepada kematiannya Khamis lalu.

OCPD Hulu Selangor, DSP Bakhtiar Rashid berkata, siasatan awal mendapati suspek utama yang kini sedang ditahan reman selama tujuh hari tidak bertindak sendirian malah sekurang-kurangnya terdapat lima suspek lagi yang turut sama.

Kata Bakhtiar, hanya terdapat dua teori sahaja iaitu sama ada mereka yang menjadi suspek terlibat sama mendera kanak-kanak itu sehingga meninggal dunia atau mereka tidak terlibat tetapi tahu siapa yang melakukannya.

Kanak-kanak malang itu dari Kampung Batu 30, Ulu Yam Lama, Batang Kali, meninggal dunia Khamis lalu apabila seorang lelaki yang menjadi kenalan ibunya mendakwa kanak-kanak itu terjatuh dari motosikal dan meninggal dunia.

Lelaki itu membawa kanak-kanak tersebut ke Hospital Kuala Kubu Baharu tetapi pihak hospital yang mengesyaki sesuatu yang tidak kena telah membuat laporan polis dan suspek kemudiannya ditahan pada jam 3 pagi selepas berjaya dijejaki polis.

Kata Bakhtiar lagi pihak polis akan menjejaki kesemua mereka yang tersenarai sebagai suspek malah akan turut menyoal siasat bapa kepada suspek.

Malah pihak polis juga akan turut menyoal siasat ibu mangsa, Nurhanim Aziz.

Pihak polis juga katanya sedang bekerjasama dengan pihak Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) berhubung aduan bahawa ibu mangsa selama ini tinggal bersama suspek tanpa nikah.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan