Pakatan Rakyat Tidak Akan Kekal: Tun Dr M - Berita Semasa | mStar

Pakatan Rakyat Tidak Akan Kekal: Tun Dr M

Diterbitkan: Rabu, 27 Januari 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Gabungan Pakatan Rakyat merupakan 'marriage of convenience' (perkahwinan mutaah) yang tidak akan kekal lama, demikian bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mengulanginya hari ini. "Tidak ada apa-apa persamaan antara PAS, DAP dan PKR. Ia hanya 'marriage of convenience' dan ia tidak kekal lama," katanya kepada pemberita selepas melawat I-City di sini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas pergesaran antara Ahli Parlimen Kulim Zulkifli Noordin dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad dari PAS.

Mengenai isu dakwaan menghina Almarhum Sultan Johor, Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail, oleh seorang penulis blog baru-baru ini, Dr Mahathir, yang juga seorang penulis blog, berkata penulis blog tidak wajar menyatakan sesuatu yang tidak membawa manfaat kepada sesiapa pun.

"Kenapa guna blog untuk mencerca orang dan membuat tuduhan yang anda tidak dapat pertahankan? Saya ada banyak artikel dalam blog saya berbanding penulis blog lain. Saya tidak fikir mereka akan menahan saya setakat ini," katanya.

Katanya, beliau bersedia mempertahankan apa yang disiarkan dalam blognya. - BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan