PLUS Beri Diskaun Tol Tambahan Sempena Krismas - Berita Semasa | mStar

PLUS Beri Diskaun Tol Tambahan Sempena Krismas

Diterbitkan: Ahad, 20 Disember 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: PLUS Expressways Berhad akan memberi diskaun tol tambahan hampir 20 peratus apabila pengguna keluar dari Lebuhraya Utara-Selatan dan Lebuhraya ELITE antara jam 12 tengah malam hingga 7 pagi mulai 22 hingga 30 Disember ini.

Diskaun sempena cuti perayaan Krismas yang diberikan kepada pengguna kenderaan kelas 1 itu adalah tambahan kepada diskaun 10 peratus yang sedia ada di kedua-dua lebuh raya tersebut di luar waktu puncak setiap hari.

Pengarah Urusan PLUS Expressways Berhad, Noorizah Abd Hamid dalam satu kenyataan di sini hari ini berkata, diskaun itu adalah sebahagian daripada Program Insentif Perjalanan PLUS untuk menghargai pengguna lebuh raya, terutamanya pada musim perayaan.

"Program Insentif Perjalanan PLUS juga bertujuan untuk mengagihkan aliran trafik ke waktu luar puncak, sekaligus membolehkan pelanggan menikmati perjalanan yang lebih selesa dan lebih lancar.

"Ia juga memberi peluang kepada pengguna membuat pilihan dan menikmati nilai tambahan dengan bayaran tol yang lebih rendah pada hari dan waktu yang ditetapkan," katanya.

Bagi perjalanan kenderaan kelas 1 dari Plaza Tol Sungai Besi (Kuala Lumpur) ke Skudai (Johor), pengguna hanya dikehendaki membuat bayaran sebanyak RM33.60 sekiranya keluar dari lebuh raya antara 12 malam hingga 7 pagi pada tarikh yang disebutkan berbanding RM41.30 yang dikenakan pada waktu biasa.

Dalam pada itu, PLUS juga menasihatkan pengguna yang bercadang untuk memandu pada waktu malam atau awal pagi agar mengambil langkah-langkah keselamatan.

"Pemandu perlu merancang perjalanan mereka, mendapatkan rehat yang cukup di samping memastikan keadaan fizikal dan kenderaan mereka bersedia untuk perjalanan pada waktu malam," kata Noorizah.

Untuk keterangan lanjut, pemandu diminta hubungi Pengurus Besar Komunikasi Korporat PLUS Expressway Berhad Khalilah Mohd Talha di talian 019-2630680. - BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan