Hubungan intim kerajaan-penjawat awam penting untuk kejayaan negara : Najib - Berita Semasa | mStar

Hubungan intim kerajaan-penjawat awam penting untuk kejayaan negara : Najib

Diterbitkan: Rabu, 14 Oktober 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PUTRAJAYA: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata hubungan intim antara sektor pentadbiran dan penjawat awam merupakan ramuan yang sangat penting bagi mewujudkan sebuah negara yang berjaya.

Berucap pada majlis rumah terbuka Aidilfitri Jabatan Perdana Menteri di sini hari ini, beliau berkata sejarah negara telah membuktikan bahawa kejayaan yang dikecapi selama ini adalah hasil tautan erat keduadua pihak itu.

"Kalau kita imbas kembali sejarah negara, kita berjaya kerana mengekalkan hubungan intim antara satu sama lain," katanya.

Najib berkata sektor perkhidmatan awam selama ini sentiasa membantu menterjemahkan dasar kerajaan sekaligus menentukan setiap agenda kerajaan dilaksanakan dengan sebaik-baiknya.

"Semoga hubungan istimewa ini dapat dipertahankan kerana lebih banyak cabaran harus dihadapi dengan segala kemampuan dan kekuatan yang kita ada," katanya.

Najib berkata kerajaan sentiasa mahu untuk melihat keduadua pihak saling berganding bahu dalam meneruskan usaha membangunkan Malaysia sebagai sebuah negara yang berjaya demi kesejahteraan rakyat.

Rumah terbuka itu turut dihadiri Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan menterimenteri kabinet serta 3,000 orang kebanyakannya kakitangan JPM. BERNAMA

   

iklan

Video

Selasa, 17 Julai 2018 6:18 PM

'Penyamun terbang' maut dalam kereta curi

Khamis, 12 Julai 2018 1:05 PM

Lempang pelajar ikut suka hati

Selasa, 10 Julai 2018 6:39 PM

Nak 'gugur jantung' tengok pakcik ini memandu

Selasa, 10 Julai 2018 3:06 PM

Pengasuh pijak, hempas anak jagaan

Isnin, 9 Julai 2018 5:30 PM

Ragam si meow & bola!

Jumaat, 6 Julai 2018 5:39 PM

Tak sanggup tengok mayat mangsa kemalangan

Jumaat, 6 Julai 2018 12:48 PM

Durian buah untuk orang kaya?

Kolumnis

iklan

Iklan