Jeanne berkhidmat dengan cemerlang dalam Pandu Puteri - Berita Semasa | mStar

Jeanne berkhidmat dengan cemerlang dalam Pandu Puteri

Diterbitkan: Ahad, 21 Jun 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Tun Jeanne Abdullah berjaya menjalankan tugas sebagai Yang Dipertua Persatuan Pandu Puteri Malaysia (Pandu Puteri) dengan cemerlang sejak tahun 2007, kata Yang Dipertua Pandu Puteri yang baru, Datin Seri Rosmah Mansor.

Ketika Jeanne menjadi Yang Dipertua Pandu Puteri, beliau telah memberi sokongan dan komitmen yang tinggi bagi menjayakan Majlis Jamuan Makan Amal sehingga Pandu Puteri berjaya mengumpul dana sebanyak RM500,000, kata Rosmah pada majlis jamuan perpisahan "Jasamu Di Kenang" untuk Jeanne di sini hari ini.

Jeanne yang juga isteri bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi memegang jawatan itu sejak tahun 2007 hingga tahun ini sebelum diserahkan kepada Rosmah.

Turut hadir pada itu ialah Timbalan Yang Dipertua Persatuan Pandu Puteri Malaysia, Tengku Puan Pahang Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah dan Ketua Pesuruhjaya Pandu Puteri, Datin Zallilah Mohd Taib.

Rosmah yang juga isteri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata sebagai Yang Dipertua yang baru beliau akan memastikan Pandu Puteri menjadi sebuah organisasi yang dinamik dan efektif serta akan dicontohi oleh persatuan-persatuan wanita dan remaja yang lain di Malaysia.

Sementara itu, Jeanne berkata beliau berharap Pandu Puteri akan melahirkan lebih ramai remaja yang mempunyai jati diri yang tinggi dan meneruskan semangat melakukan kerja-kerja sukarelawan. BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan