Lelongan Camry Perak kurang sambutan, hanya 7 tender diterima - Berita Semasa | mStar

Lelongan Camry Perak kurang sambutan, hanya 7 tender diterima

Diterbitkan: Isnin, 4 Mei 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

IPOH: Kereta Toyota Cambry yang menjadi perhatian ketika kerajaan negeri Perak pimpinan Pakatan Rakyat 'tidak mendapat sambutan' sebagaimana dijangkakan.

Sekretariat Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri hanya menerima tujuh borang tender untuk membeli 16 kereta Toyota Cambry itu, berusia dua bulan, yang kini dilelong.

Tawaran untuk membeli kenderaan itu pada harga pasaran RM148,000 setiap satu dibuka 28 April lalu dan ditutup tengah hari ini.

Menurut Ketua Penolong Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Shamshuzaman Sulaiman sebanyak 40 borang telah dikeluarkan sejak minggu lalu.

"Mereka yang membida boleh beli kereta berkenaan secara berasingan atau kesemuanya sekali," Shamshuzaman beliau di sini hari ini.

Kata beliau, tawaran tender itu akan diteliti oleh jawatankuasa khas yang terdiri daripada tiga orang.

Keputusannya dijangka diketahui Rabu depan.

Katanya, kereta-kereta itu didaftarkan Januari lalu dan berada dalam keadaan baik dengan hanya telah melalui antara 2,000 hingga 20,000 kilometer perjalanan.

Beliau tidak menyatakan butiran pihak yang membidanya dan harga yang ditawarkan. Kata beliau, jika tiada pembeli sesuai dalam usaha kali pertama itu, pihaknya akan membuka lelongan semula.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan