Nizar, Ismail yakin kuasai Bukit Gantang - Berita Semasa | mStar

Nizar, Ismail yakin kuasai Bukit Gantang

Diterbitkan: Selasa, 7 April 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

CALON PAS, Datuk Seri Ir Mohd Nizar Jamaluddin meluangkan masa menemui penyokongnya di kawasan Changkat Ibol dalam DUN Trong.Foto mStar Oleh G.MANIMARAN.
CALON PAS, Datuk Seri Ir Mohd Nizar Jamaluddin meluangkan masa menemui penyokongnya di kawasan Changkat Ibol dalam DUN Trong.Foto mStar Oleh G.MANIMARAN.

TAIPING: Kedua-dua calon Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Rakyat yakin akan mencapai kemenangan di Bukit Gantang berdasarkan sokongan ditunjukkan sepanjang tempoh berkempen selama sembilan hari lalu.

Calon PAS, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin berkata, selepas melalui tempoh kempen yang cukup mencabar dan padat, "yakin akan memperoleh kemenangan."

Walaupun tidak mengundi dalam bahagian Parlimen Bukit Gantang, bekas Menteri Besar Perak itu mula melawat pusat-pusat mengundi sejak 8 pagi tadi.

Beliau memulakan lawatan itu dengan mengunjungi pusat mengundi di Sekolah Menengah Pengkalan Aur, Air Kuning bertolak dari Markas PAS bersama isterinya, Datin Seri Fatimah Taat.

"Dia (isteri) berikan saya suntikan semangat dalaman dan luaran," kata beliau sambil menambah, isterinya mengikutinya berkempen sepanjang masa.

Nizar memperoleh cucu pertamanya tiga hari selepas hari penamaan calon.

Ketika ditanya cabaran kempen kali ini berbanding tahun 2008, Nizar memberitahu, suasana pilihan raya kecil ini lebih mencabar tetapi memperoleh sokongan daripada masyarakat segenap lapisan.

Dalam pada itu calon BN, Ismail Saffian berkata, beliau yakin menang termasuk undi lebih besar jika parti lawan tidak menggunakan taktik dan tidak bermoral.

Malangnya, kata Ismail, beliau terus diserang oleh pihak lawan menggunakan taktik kotor termasuk SMS pagi kononnya "saya bayar dan minta jangan keluar mengundi."

"Sebenarnya, jika setiap orang mengikut prosedur dan peraturan, kalau tiada cara tidak bermoral, saya yakin boleh menang dengan undi besar," kata beliau ketilka ditemui di rumah ADUN Trong, Datuk Rosli Hussin sebelum menuju ke pusat pengundian di Sekolah Kebangsaan Panglima Bukit Gantang pada pukul 8.20 pagi.

Kedua-dua mereka berhadapan dengan saingan calon Bebas, Kamarul Amizu.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan