Laporan siasatan dakwaan Amizudin belum diterima - Berita Semasa | mStar

Laporan siasatan dakwaan Amizudin belum diterima

Diterbitkan: Rabu, 1 April 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PULAU PINANG: Pengerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang Datuk Zahrain Mohamed Hashim berkata beliau masih belum menerima laporan siasatan berhubung dakwaan rasuah membabitkan anggota parti di negeri ini.

"Siasatan itu sepatutnya siap minggu ini, tapi setakat ini saya belum terima lagi," katanya kepada Bernama di sini, hari ini.

Katanya panel yang diketuai Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Abdul Halim Hussain diberi masa tiga minggu bagi menyiasat dakwaan Ketua Pemuda PKR Kepala Batas, Amizudin Ahmat berhubung kes rasuah itu.

Pada 27 Februari lepas, Amizudin dalam sidang akhbarnya mendakwa terdapat anggota PKR Pulau Pinang menerima rasuah daripada sebuah syarikat kuari di Seberang Perai.

Zahrain berkata setelah menerima laporan itu, beliau akan segera mengemukakannya kepada PKR negeri.

"Kita akan adakan mesyuarat di peringkat negeri dan seterusnya mengemukakan laporan itu kepada peringkat PKR pusat," katanya.

Zahrain berkata hasil siasatan itu tidak akan didedahkan kepada umum kerana ia melibatkan hal dalaman parti.

"Kita akan lihat dulu hasil laporan itu, jika ada tindakan yang perlu dibuat, kita serahkan kepada PKR pusat untuk menentukannya," katanya.

Anggota panel empat orang itu ditubuhkan pada 16 Mac lepas. Tiga lagi anggota panel itu ialah Timbalan Speaker DUN Tan Hock Leong, Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batu Uban S.Raveentharan dan ADUN Pantai Jerjak Sim Tze Tzin. BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan