ADUN Pelabuhan Klang nafi keluar PKR - Berita Semasa | mStar

ADUN Pelabuhan Klang nafi keluar PKR

Diterbitkan: Khamis, 12 Februari 2009 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

[DIKEMAS KINI] PETALING JAYA:"Demam spekulasi lompat parti" merebak ke Selangor dengan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pelabuhan Klang, Badrul Hisham Abdullah hari ini menafikan yang beliau akan keluar Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk menyertai Barisan Nasional (BN).

Bercakap pada sidang media petang ini di Shah Alam, Badrul Hisham berkata, beliau akan tetap bersama PKR dan menyokong kepimpinan Penasihatnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau berkata, khabar angin yang disebarkan oleh pihak-pihak tertentu itu merupakan helah mereka bagi menimbulkan kekeliruan dalam Kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor.

"Saya masih menjalankan tugas sebagai ADUN Pelabuhan Klang seperti biasa. Komitmen saya masih teguh dan tidak berbelah bagi kepada Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan kepimpinan Pakatan Rakyat keseluruhannya khususnya di negeri Selangor," katanya.

Badrul berkata, beliau telah berjumpa dengan pucuk pimpinan parti dan telah menjelaskan semua isuisu yang ditimbulkan ke atasnya selama ini.

"Saya akan cuba memperbaiki segala kelemahankelemahan yang telah diutarakan dan komited untuk terus berkhdmat kepada rakyat," katanya.

Ketika menjawab mengenai dakwaan bahawa beliau seolah-olah "hilang" sejak kebelakangan ini dan sukar dihubungi atau ditemui oleh masyarakat di kawasan beliau, Badrul berkata:"Saya dekat kawasan saya."

Katanya beliau berada di pejabatnya setiap hari dan kadang-kadang melebihi waktu pejabat iaitu pukul 5 petang.

Apabila ditanya dakwaan beliau tidak mendapat peruntukan daripada kerajaan negeri dan kononnya beliau terlibat dengan kes khalwat, Badrul berkata: "Tak ada... saya tidak buat benda itu."

Ditanya sama ada beliau pernah ditawarkan untuk melompat parti, Badrul berkata tiada tawaran yang diberikan kepadanya dan beliau tidak terfikir pun untuk berbuat demikian.

Semalam, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim mengatakan bahawa beliau akan mengadakan pertemuan dengan kesemua Ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dari PKR negeri itu hari berhubung spekulasi bahawa mereka akan melompat BN.

Khalid, yang juga Pengerusi PKR negeri berkata, beliau ia penting ekoran perkembangan di Perak minggu lalu.

Bagaimanapun kata beliau, pihaknya akan membincangkan isu-isu lain.

Minggu lalu, kerajaan negeri itu telah mengadakan taklimat untuk memperuntukkan dana tahunan RM150,000 kepada kesemua Ahli Parlimen Pakatan Rakyat di Selangor.

"Kita akan membincangkan sejauh mana peruntukan bagi ahli-ahli Parlimen dan ADUN boleh digunakan dengan sebaik yang mungkin.

Ketika ditanya mengenai Badrul Hisham yang dikatakan "hilang", Khalid memberitahu, wakil rakyat berkenaan dijangka hadir pada majlis tersebut.

Difahamkan bahawa pengundi-pengundi di kawasan Port Klang telah mengadu tentang ketidakhadiran wakil rakyat dalam banyak majlis dan sukar untuk berhubung dengannya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan