Berita Mahkamah | Berita | mStar

Pengarah syarikat kendali umrah didenda RM18,000

Isnin, 6 Ogos 2018 5:00 PM

KEMAMAN: Seorang pengarah syarikat pengendali pakej umrah dijatuhi hukuman denda RM18,000 di Mahkamah Majistret Kemaman, kerana gagal mematuhi perintah Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM) untuk memulangkan wang enam jemaah umrah bernilai RM30,900.

SPSB fail permohonan batal Pernyataan Pembelaan

Jumaat, 3 Ogos 2018 8:30 PM

PETALING JAYA: Synergy Promenade Sdn Bhd (SPSB)  telah memfailkan satu permohonan untuk membatalkan pembelaan yang telah dibuat oleh bekas Pengerusi Felda, Tan Sri Shahrir Abdul Samad pada 18 Julai lalu.

Pati: Pengurus sumber manusia Jakel didenda RM25,000

Selasa, 31 Julai 2018 2:16 PM

KUALA LUMPUR: Seorang pengurus sumber manusia pusat gedung tekstil terkenal, Jakel hari ini didenda RM25,000 oleh Mahkamah Khas Pendatang  Asing Tanpa Izin (Pati) di Kompleks Kementerian Dalam Negeri (KDN) atas pertuduhan mengambil seorang pekerja warga Indonesia tanpa permit sah.

Jamal kekal di Penjara Sungai Buloh

Isnin, 30 Julai 2018 5:30 PM

KUALA LUMPUR: Mahkamah Majistret Ampang di sini, masing-masing menarik balik perintah ikat jamin terhadap Ketua Umno Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md Yunos bagi dua pertuduhan menceroboh dua premis perjudian di Taman Kosas, di sini, dua tahun lalu.

Sivarasa, Zunar dan Surendran bebas tuduhan hasutan

Isnin, 30 Julai 2018 2:43 PM

KUALA LUMPUR: Timbalan Menteri Pembangunan Luar Bandar  R. Sivarasa, kartunis Zulkiflee SM Anwar Ulhaque atau Zunar dan peguam N. Surendran dilepas dan dibebaskan oleh Mahkamah Sesyen di sini atas pertuduhan membuat kenyataan berbaur hasutan selepas pihak pendakwaan menarik balik pertuduhan terhadap mereka.

Dipenjara dua tahun simbah air panas terhadap ibu

Jumaat, 27 Julai 2018 4:47 PM

KUALA LUMPUR: Tindakan kejam seorang anak yang tergamak menyiram air panas terhadap ibu kandungnya yang kudung tangan kanan, sehingga melecur di bahagian leher, akhirnya membawa padah apabila dia dihukum penjara dua tahun oleh Mahkamah Sesyen di sini, Jumaat.

  • Mukasurat 2 daripada 150

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan