Berita Mahkamah | Berita | mStar

Pegawai, dua anggota polis didakwa bantu Geng 36

Isnin, 1 Oktober 2018 4:16 PM

KUALA LUMPUR: Seorang pegawai polis wanita dan dua anggota polis didakwa di Mahkamah Majistret di sini masing-masing atas tuduhan membantu anggota kumpulan ‘Geng 36', iaitu pertubuhan yang salah di sisi undang-undang, tiga tahun lalu.

Kubur CEO Cradle Fund akan digali semula

Isnin, 1 Oktober 2018 3:30 PM

PETALING JAYA: Kubur Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Cradle Fund Sdn Bhd, Nazrin Hassan yang meninggal dunia dalam kebakaran di rumahnya di Mutiara Damansara, Jun lalu akan digali semula untuk menjalankan bedah siasat kali kedua.

Permohonan keluarga Altantuya guna keputusan saman sivil RM100 juta ditolak

Isnin, 1 Oktober 2018 11:45 AM

SHAH ALAM: Mahkamah Tinggi Shah Alam menolak permohonan bapa Altantuya, Dr Shaariibuu Setev dan keluarganya untuk mengguna pakai keputusan sabitan jenayah di Mahkamah Persekutuan berhubung kes pembunuhan model Mongolia itu dalam saman sivil RM100 juta keluarga itu.

Adik ipar Nazrin, suami dilepaskan daripada reman

Rabu, 26 September 2018 6:41 PM

SHAH ALAM: Mahkamah Tinggi melepaskan sepasang suami isteri yang ditahan reman bagi membantu siasatan kes kematian Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Cradle Fund Sdn Bhd, Nazrin Hassan yang maut dalam kebakaran pada Jun lepas.


Bekas pelajar tahfiz menang saman RM4.3 juta

Ahad, 23 September 2018 6:50 PM

KOTA BHARU: Seorang bekas pelajar maahad tahfiz yang terbabit dalam kemalangan di Kuala Krai tahun lalu, menang saman RM4,334,507 di mahkamah sesyen di sini, Ahad.

Dua rakan didakwa bunuh kucing

Khamis, 20 September 2018 3:53 PM

KUALA LUMPUR: Dua rakan serumah didakwa pada Khamis atas tuduhan dengan kejamnya menyebabkan penderitaan terhadap seekor kucing yang dimasukkan ke dalam mesin pengering pakaian yang membawa kepada kematian haiwan itu di sebuah kedai dobi layan diri.

Peguam Muhammad Shafee selesai bayar baki jaminan RM500,000

Selasa, 18 September 2018 3:43 PM

KUALA LUMPUR: Peguam terkemuka Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah yang menghadapi dua pertuduhan menerima wang hasil daripada aktiviti haram berjumlah RM9.5 juta daripada bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan dua pertuduhan membuat penyata yang tidak betul kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri pada Selasa melunaskan baki bayaran jaminan berjumlah RM500,000.

Jamal mengaku tidak bersalah tinggalkan negara secara haram

Selasa, 18 September 2018 3:05 PM

KUALA LUMPUR: Ketua Umno Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md Yunos mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Ampang di sini, Selasa atas pertuduhan meninggalkan negara ini secara haram, Mei lalu.

  • Mukasurat 2 daripada 155

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan