Syarikat pemaju hartanah fail saman fitnah terhadap Shahrir - Berita Mahkamah | mStar

Syarikat pemaju hartanah fail saman fitnah terhadap Shahrir

Diterbitkan: Isnin, 4 Jun 2018 2:43 PM

Shahrir Abdul Samad.

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Sebuah syarikat pemaju hartanah, Synergy Promenade Sdn Bhd memfailkan saman fitnah berjumlah RM100 juta terhadap bekas Pengerusi Felda, Tan Sri Shahrir Abdul Samad berhubung isu tanah Felda.

Syarikat itu selaku plaintif memfailkan saman tersebut melalui Tetuan Reza Rahim and Rajivan di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil di sini dengan menamakan Shahrir atas kapasiti peribadinya, sebagai defendan tunggal.

Syarikat berkenaan mendakwa Shahrir yang ketika itu Pengerusi Felda telah mengeluarkan beberapa kenyataan fitnah antara Disember 2017 hingga Mac 2018 yang disiarkan dalam beberapa media massa, laman sosial Facebook dan YouTube serta portal berita.

Berdasarkan pernyataan tuntutan, plaintif mendakwa kenyataan-kenyataan itu menyebabkan reputasi mereka tercalar selain mengakibatkan plaintif kehilangan projek-projek yang sedang diusahakan.

Syarikat itu menuntut satu perintah injuksi bagi menghalang defendan menerbitkan semula kenyataan tersebut serta ganti rugi RM100 juta, faedah, kos dan relief lain yang sesuai.

Turut hadir bagi pihak Synergy ialah Pengarah Urusan dan Pembangunan, Datuk Marina Hashim bersama peguamnya Mohamed Reza Rahim dan Rajivan Nambiar. - BERNAMA

Tags / Kata Kunci: Shahrir Abdul Samad , Felda
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan