PKA, Kuala Dimensi Berunding Penyelesaian Saman RM324 Juta - Berita Mahkamah | mStar

PKA, Kuala Dimensi Berunding Penyelesaian Saman RM324 Juta

Diterbitkan: Selasa, 2 Disember 2014 4:11 PM

(Ubah saiz teks)

SHAH ALAM: Pihak Berkuasa Pelabuhan Klang (PKA) masih berunding berhubung penyelesaian saman RM324 juta terhadap pemaju siap guna Zon Bebas Pelabuhan Klang (PKPZ),  Kuala Dimensi Sdn Bhd berkaitan pembelian 404.4 hektar tanah.

Hakim Mahkamah Tinggi Hakim Azimah Omar menetapkan 8 Disember ini untuk kedua-dua pihak memaklumkan samada mereka boleh merekodkan penyelesaian atau perkara itu akan melalui proses perbicaraan.

Bercakap kepada pemberita di sini pada Selasa, peguam Kuala Dimensi Chetan Jethwani berkata mereka berunding untuk menyelesaikan saman itu tetapi ia mungkin melibatkan tindakan lain yang belum selesai di sini dan di Kuala Lumpur.

The Star baru-baru ini melaporkan bahawa PKA dijangka akan menarik balik saman terhadap Kuala Dimensi.

Peguam PKA Lim Chee Wee telah dipetik sebagai berkata bahawa bukti yang dikemukakan di hadapan dan dapatan fakta yang dibuat oleh hakim Mahkamah Tinggi dalam perbicaraan jenayah terhadap Tun Dr Ling Liong Sik, yang dibebaskan daripada tiga tuduhan menipu Kerajaan Persekutuan berhubung perjanjian tanah PKPZ , mempunyai kesan ketara ke atas saman sivil oleh PKA terhadap Kuala Dimensi bagi mendapatkan faedah yang dibayar kepada harga pembelian tanah itu.
Tags / Kata Kunci: PKA , PKPZ , Azimah Omar , Kuala Dimensi Sdn Bhd
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan