Pemilik Zurin Jundi Didakwa Lagi

Ahad, 17 Disember 2017 2:12 PM

JOHOR BAHRU: Pemilik syarikat perancang perkahwinan Zurin Jundi sekali lagi dihadapkan ke Mahkamah Majistret, di sini Ahad atas tuduhan memperdaya pelanggannya menyerahkan wang sebanyak RM5,000 pada Mac lalu.

Penganggur Amuk Di Mahkamah

Jumaat, 15 Disember 2017 4:03 PM

KUALA LUMPUR: Seorang penganggur mengamuk di Mahkamah Majistret Ampang di sini Jumaat selepas mengetahui dia akan dihantar ke penjara kerana gagal membayar wang jaminan.

Rogol Isteri Rakan: Anggota Tentera Dipenjara, Sebat

Khamis, 14 Disember 2017 6:01 PM

KUALA LUMPUR: Seorang anggota tentera dihukum penjara 13 tahun dan enam sebatan oleh Mahkamah Sesyen Ampang di sini hari ini selepas didapati bersalah merogol isteri rakannya ketika menumpang tidur di rumah mangsa, tahun lalu.

Bekas Timbalan Pengarah JANS Hadapi 146 Tuduhan

Rabu, 13 Disember 2017 2:23 PM

KOTA KINABALU: Bekas Timbalan Pengarah Jabatan Air Sabah (JANS) Teo Chee Kong mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini terhadap 146 pertuduhan melibatkan pengubahan wang haram berjumlah lebih RM32 juta.

Pelaburan Emas Genneva: Empat Bekas Pengarah Didapati Bersalah

Selasa, 12 Disember 2017 4:08 PM

PUTRAJAYA: Empat bekas pengarah syarikat pelaburan jongkong emas, Genneva Sdn Bhd (GSB) pada Selasa didapati bersalah oleh Mahkamah Rayuan di sini atas 293 pertuduhan pengubahan wang haram dan lima pertuduhan menerima deposit tanpa lesen melibatkan urus niaga bernilai lebih RM100 juta.

Mahu Mula Hidup Baru Lepas Bebas Kelak

Isnin, 11 Disember 2017 5:29 PM

PUTRAJAYA: Mahkamah Rayuan mengekalkan hukuman penjara enam tahun terhadap seorang bekas pembantu tukang masak kerana memberi sokongan kepada kumpulan pengganas Daesh dan memiliki gambar serta video berkaitan kumpulan itu, tahun lepas.

Dua Lelaki Mengaku Tidak Salah Sertai Abu Sayyaf, Sembunyi Maklumat

Isnin, 11 Disember 2017 2:20 PM

KUALA LUMPUR: Seorang lelaki dan adik iparnya mengaku tidak bersalah di Mahkamah Tinggi di sini, Isnin atas pertuduhan masing-masing menjadi anggota kumpulan pengganas Abu Sayyaf dan menyembunyikan maklumat berkaitan kumpulan pengganas berkenaan.

Anak Saudara Azmin, Pengarah Syarikat Bebas Reman SPRM

Jumaat, 8 Disember 2017 11:20 AM

PUTRAJAYA: Mahkamah Majistret pada Jumaat membebaskan anak saudara Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohammed Azmin Ali dan seorang pengarah syarikat yang didakwa melindungi kegiatan lombong pasir dan batu haram di Selangor, daripada tahanan reman dengan jaminan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Kelucahan Melampau: Pengetua Mengaku Tidak Bersalah

Khamis, 7 Disember 2017 6:49 PM

TAWAU: Seorang bekas pengetua madrasah dihadapkan ke Mahkamah Majistret pada Khamis atas empat pertuduhan melakukan kelucahan melampau terhadap empat bekas pelajarnya berumur antara 14 hingga 15 tahun, pada tahun lalu.

Wan Azizah Perlu Bayar RM2 Juta Kepada Felda

Selasa, 5 Disember 2017 7:04 PM

KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi pada Selasa memerintahkan Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan dua yang lain membayar ganti rugi berjumlah RM2 juta kepada Felda dan anak syarikatnya berhubung penerbitan artikel berunsur fitnah, tujuh tahun lepas.

  • Mukasurat 1 daripada 133

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan