Empat Suspek Militan Didakwa

Isnin, 25 September 2017 2:27 PM

KAJANG: Empat buruh binaan yang ditahan pada ambang Hari Kebangsaan didakwa di Mahkamah Sesyen kerana mempunyai kaitan dengan kumpulan militan Abu Sayyaf.

Kes Gatco: Reman Penyelesai Disambung

Sabtu, 23 September 2017 1:18 PM

PUTRAJAYA: Tempoh reman lima hari seorang penyelesai yang disiasat berhubung isu jual beli tanah di Kampung Serampang Indah, Jempol, Negeri Sembilan yang dahulunya dikenali sebagai Ladang Gatco yang berakhir pada Sabtu dilanjutkan empat hari lagi.

Lapan Remaja Bawah Umur Didakwa Miliki Dadah

Khamis, 21 September 2017 6:33 PM

BUKIT MERTAJAM: Lapan remaja bawah umur adalah antara 25 individu yang didakwa di Mahkamah Majistret Bukit Mertajam di sini hari ini, atas dua tuduhan memiliki dadah.

Ceroboh Pejabat KP, Pegawai JPJ Didakwa

Khamis, 21 September 2017 2:04 PM

PUTRAJAYA: Seorang pegawai Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dihadapkan di Mahkamah Majistret di sini atas pertuduhan menceroboh masuk pejabat ketua pengarahnya di sini, Julai lepas.

Rasuah: Anggota Polis Dipenjara Enam Bulan, Denda RM20,000

Khamis, 21 September 2017 1:55 PM

IPOH: Seorang anggota polis berpangkat koperal dijatuhi hukuman penjara enam bulan dan denda RM20,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini, Khamis selepas mengaku bersalah atas dua pertuduhan iaitu meminta dan menerima rasuah tiga tahun lepas.

SPR Dibenar Rayu Keputusan Pindaan Sempadan

Rabu, 20 September 2017 10:06 PM

PUTRAJAYA: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) boleh meneruskan rayuannya terhadap keputusan mahkamah rayuan yang menyebelahi tiga pengundi Hulu Selangor berhubung  perubahan sempadan kawasan pilihan raya Kuala Kubu Bahru (KKB) dan Batang Kali.

Cadangan Tiada Tindakan Ke Atas Bekas TKP Operasi JPJ Ditolak - Saksi

Rabu, 20 September 2017 8:05 PM

PUTRAJAYA: Seorang bekas pegawai penyiasat pada Rabu memberitahu Mahkamah Majistret di sini bahawa beliau ada mengesyorkan supaya tiada tindakan diambil  terhadap bekas Timbalan Ketua Pengarah (Perancangan dan Operasi) Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Datuk Yusoff Ayob yang didakwa memandu di lorong kecemasan, tahun lepas.

Curi Pewangi Mahu Harum

Rabu, 20 September 2017 9:11 AM

KOTA BHARU: Padah mencuri barangan penjagaan untuk kelihatan cantik dan berbau wangi, seorang promoter dihukum penjara selama 13 hari dan denda RM500 di mahkamah majistret, di sini, Selasa.

Pemandu GrabCar Didakwa Tiga Pertuduhan

Selasa, 19 September 2017 5:16 PM

KUALA LUMPUR: Seorang pemandu perkhidmatan GrabCar didakwa di Mahkamah Majistret Ampang atas tiga pertuduhan mencabul, mencederakan dan mengugut penumpang wanita berusia 18 tahun, minggu lalu.

Lelaki Didakwa Rogol Remaja Dikenali Dari 'WeChat'

Selasa, 19 September 2017 12:17 PM

PUTRAJAYA: Seorang pekerja sebuah syarikat penyelenggaraan mengaku tidak bersalah di Mahkamah Jenayah Seksual Terhadap Kanak-Kanak atas pertuduhan merogol seorang remaja berusia 15 tahun yang dikenalinya menerusi aplikasi 'WeChat'.

  • Mukasurat 1 daripada 121

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan