Putera Azamuddin Tarik Balik Permohonan Komital Terhadap Bondanya - Berita Mahkamah | mStar

Putera Azamuddin Tarik Balik Permohonan Komital Terhadap Bondanya

Diterbitkan: Isnin, 15 Ogos 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Anak saudara Sultan Selangor, Putera Azamuddin Shah Abdul Shah yang sebelum ini membuat permohonan komital terhadap bondanya sendiri, menarik balik permohonan tersebut Isnin.

Hakim Mahkamah Tinggi Amelia Tee Hong Geok Abdullah membenarkan permohonan Putera Azamuddin Shah tanpa sebarang kos dalam kamar di sini dengan dihadiri peguam Datuk Rajan Navaratnam yang mewakili Putera Azamuddin Shah dan peguam Jabeer Singh, mewakili Tengku Putri Arafiah Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah.

Rajan memberitahu pemberita bahawa kedua-dua pihak bersetuju menyelesaikan pertikaian secara baik dan terma-terma yang dipersetujui dirahsiakan.

Pada 8 Jun lepas, Putera Azamuddin Shah memohon perintah komital untuk memenjarakan bondanya kerana gagal menandatangani dan mematuhi perjanjian jual beli saham syarikat Sunshine Fleet Sdn Bhd berjumlah RM2 juta.

Mengikut notis usul, Putera Azamuddin Shah berkata mahkamah telah membenarkan permohonannya untuk perintah pelaksanaan spesifik pada 19 April lalu, dan bondanya dikehendaki menandatangani dan mematuhi perjanjian jual beli saham itu dalam tempoh lima hari selepas itu.

Bagaimanapun, putera itu mendakwa bahawa bondanya sehingga kini dengan sengaja tidak berbuat demikian dan ini jelas mengingkari perintah mahkamah.

Afidavit sokongan Putera Azamuddin Shah menyatakan bahawa bondanya telah bersetuju untuk membeli kesemua 100,000 unit saham miliknya dalam syarikat Sunshine Fleet Sdn Bhd. - BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan