Peniaga Diarah Bela Diri Tuduhan Rogol - Berita Mahkamah | mStar

Peniaga Diarah Bela Diri Tuduhan Rogol

Diterbitkan: Jumaat, 3 Jun 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Mahkamah Sesyen di sini pada Jumaat, memanggil seoran peniaga untuk membela diri atas pertuduhan merogol, yang didakwa berlaku lima tahun lalu.

Hakim Fathiyah Idris membuat keputusan tersebut terhadap Noorsariffudin Rosli, 27, selepas berpuas hati bahawa pihak pendakwaan telah berjaya menimbulkan prima facie untuk dijawab tertuduh.

Tertuduh didakwa merogol mangsa berusia 15 tahun pada antara pukul 6 dan 7 petang, 3 Februari 2006 di sebuah bilik tidur di Taman Desa Setapak, di sini.

Perbicaraan sebelum ini melibatkan 10 saksi pendakwaan.

Fathiyah seterusnya menetapkan 4 Ogos dengan untuk tertuduh yang memilih untuk memberi keterangan bersumpah membela diri.

Sementara itu, di mahkamah sama, lima sahabat dilepas dan dibebaskan daripada pertuduhan merogol dan melakukan seks oral terhadap dua remaja di sebuah hotel, dua tahun lalu.

Semua remaja terbabit yang berusia antara 16 dan 18 tahun semasa kejadian, dibebaskan selepas Fathiyah mendapati pihak pendakwaan gagal untuk menimbulkan prima facie terhadap mereka.

Semua mereka didakwa merogol mangsa berusia 14 tahun antara pukul 6.30 petang, 1 Disember 2009 dan 2 pagi keesokan harinya di hotel di Jalan Klang Lama, di sini.

Mereka juga menghadapi pertuduhan kedua kerana didakwa melakukan seks oral terhadap seorang lagi mangsa yang juga berusia 14 tahun pada masa dan di tempat yang sama.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan