Lagi Video Warga Asing Dipukul Jadi Viral - Berita Jenayah | mStar

Lagi Video Warga Asing Dipukul Jadi Viral

Diterbitkan: Ahad, 21 Februari 2016 11:37 PM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Satu lagi video yang menunjukkan seorang warga asing dipukul kerana didakwa mencuri wang tunai milik majikannya, tersebar luas di media sosial.

Klip video dua minit itu yang disiarkan di Facebook 'Friends of Barisan Nasional' pada Ahad, menunjukkan seorang warga asing disebat dengan getah paip dan ditendang berkali-kali oleh seorang lelaki, dipercayai majikannya.

Mangsa dilihat melutut di atas lantai dan melindungi dirinya manakala majikannya terus memukulnya, tanpa menghiraukan rayuan mangsa yang meminta supaya pukulan dihentikan.

Percakapan di antara kedua-dua mereka tidak begitu jelas, tetapi mangsa dituduh mencuri wang tunai milik syarikat majikannya.

Majikan didengar bercakap dalam bahasa Melayu, bertanya mana perginya wang miliknya, manakala pekerja itu yang jelas kelihatan sedang sakit dan boleh didengar raungannya cuba mengaku tidak bersalah.

Majikan itu juga dilihat memijak mangsa dengan kuat.

Ketika pekerjanya bergelut untuk bergerak, majikannya memijaknya untuk kali kedua dan ketiga, .

"Bangun! Bangun!" kedengaran lelaki itu  memberitahu pekerjanya pada akhir video.

Klip itu telah dilihat sebanyak 49,000 kali dan dikongsi lebih dari 1,000 kali sejak ia dimuat naik pada tengah hari Ahad.

Awal bulan ini, blogger Wan Muhammad Azri Wan Deris atau lebih dikenali sebagai Papagomo, dalam satu video dilihat menyerang seorang warga asing kerana didakwa mengganggu ahli keluarganya.
Tags / Kata Kunci: klip viral , warga asing
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan