Sepuluh Individu Positif Dadah Ditahan - Berita Jenayah | mStar

Sepuluh Individu Positif Dadah Ditahan

Diterbitkan: Ahad, 24 Januari 2016 6:26 PM

(Ubah saiz teks)

MELAKA: Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) Melaka menahan 10 individu termasuk seorang wanita, kerana positif dadah dalam Operasi Bersepadu oleh Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB), di sekitar MelakaTengah pada Ahad.

Pengarahnya Mohamad Yusof Kameh berkata kesemua mereka berusia antara 20 dan 56 tahun itu merupakan pelanggan di beberapa pusat hiburan yang diserbu MBMB.   

"Hasil saringan air kencing yang dijalankan ke atas mereka, sembilan daripadanya positif methamphetamine termasuk wanita berusia 21 tahun itu manakala seorang lagi positif ganja.   

"Sembilan individu itu diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut manakala lelaki yang positif ganja akan disiasat AADK mengikut Seksyen 3 (1) Akta Penagih Dadah (Rawatan dan Pemulihan) 1983," katanya ketika dihubungi.   

Operasi enam jam bermula 12 tengah malam itu turut melibatkan Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM), Jabatan Imigresen Melaka, Jabatan Kebajikan Masyarakat dan Jabatan Kesihatan.   

Dalam operasi itu juga, MBMB merampas sembilan peralatan karaoke dan mengeluarkan dua notis pemberitahuan kesalahan tiada lesen terhadap tiga premis.-Bernama

Tags / Kata Kunci: AADK , Positif Dadah
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan