Pelakon Australia Bebas Bersyarat - Berita Jenayah | mStar

Pelakon Australia Bebas Bersyarat

Diterbitkan: Khamis, 24 Disember 2015 4:07 PM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Pelakon Australia Eliza Szonert yang disyaki merampas anaknya yang berusia enam tahun daripada bekas pasangannya dibebaskan daripada tahanan polis.

Pelakon berusia 42 tahun yang pernah membintangi siri Neighbours itu dibebaskan dengan syarat dia dan bekas pasangannya yang juga ahli perniagaan, Ashley Crick mematuhi arahan penjagaan yang ditetapkan mahkamah Australia.

Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Shahrul Othman Mansor berkata, mahkamah Australia telah menetapkan ibu bapa kanak-kanak lelaki itu mendapat hak penjagaan yang sama rata.

"Bagaimanapun, insiden terkini menyebabkan keadaan semakin rumit dan timbalan pendakwa raya memutuskan supaya ibu bapa kanak-kanak itu perlu ke kedutaan Australia dan bersetuju mengikut arahan asal," katanya ketika dihubungi pada Khamis.

Beliau berkata, budak lelaki itu akan menjalani rawatan kesihatan yang akan diatur pejabat Pesuruhjaya Tinggi Australia dan peguam yang mewakili Szonert serta Crick.

Szonert ditahan pada Isnin selepas merampas anaknya daripada Crick yang juga bapa kepada kanak-kanak itu di sebuah restoran di ibu negara.

Dia mendakwa Crick telah menahan pasportnya dan anaknya serta enggan menyerahkannya semula.

Crick kemudian membuat aduan kepada pihak polis Malaysia, yang sedang menyiasat kejadian melibatkan Eliza yang menggunakan dua lelaki untuk membawa lari anaknya.

Tags / Kata Kunci: Australia , Neighbours , Ashley Crick

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan