Mayat Ditemui Terapung Dipercayai Mayat Pelajar Lemas Di Pantai Setiu - Berita Jenayah | mStar

Mayat Ditemui Terapung Dipercayai Mayat Pelajar Lemas Di Pantai Setiu

Diterbitkan: Selasa, 22 Disember 2015 3:46 PM

-foto THE STAR

(Ubah saiz teks)

SETIU: Mayat yang ditemui terapung kira-kira 500 meter di laut dipercayai mayat pelajar berusia 17 tahun yang dikhuatiri lemas selepas berenang di pantai Rhu 10 pada Isnin.

Ketua Polis Daerah Setiu Elias Abu Bakar, pada Selasa berkata mayat itu masih belum dikenal pasti.

Elias berkata pasukan penyelamat dari Jabatan Bomba dan Penyelamat telah melihat mayat dengan baju-T oren terapung beberapa kilometer dari tempat di mana kedua-dua pelajar itu hilang pada pukul 10.55 pagi.

"Mayat akan dibawa ke jeti Merang di Kampung Mangkuk, di sini sebelum dibawa ke Hospital Setiu," katanya.

Semalam sekumpulan 10 orang yang terdiri daripada dua orang guru dan lapan pelajar dari pelbagai sekolah menengah di Johor, yang datang ke negeri ini untuk menghadiri majlis agama, telah melawat pantai itu di mana mereka juga dikatakan telah berenang di situ.

Pihak berkuasa berkata mengikut siasatan awal, tujuh daripada kumpulan itu telah naik ke darat meninggalkan tiga yang lain apabila ketiga-tiga mereka tiba-tiba dilihat bertarung dengan ombak dan arus deras.

Salah seorang daripada mereka, Ahmad Izzat Shahruddin, 17, berjaya diselamatkan oleh ahli kumpulan yang lain manakala dua lagi hilang.

Mereka yang dikhuatiri lemas telah dikenal pasti sebagai Mohd Naim Adnan dari Kampung Seri Bengkal, Baru Pahat, Johor dan Mohd Wafiq Mohd Nor dari Parit Yani, Yong Peng, Johor.

Mohd Naim dan Ahmad Izzat adalah pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Dato 'Seth, Yong Peng manakala Mohd Wafiq adalah dari Sekolah Menengah Sains Batu Pahat.
Tags / Kata Kunci: mati lemas , mayat terapung
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan