Pelanggan Maybank Sungai Petani Gempar Panggilan Bom Palsu - Berita Jenayah | mStar

Pelanggan Maybank Sungai Petani Gempar Panggilan Bom Palsu

Diterbitkan: Jumaat, 20 November 2015 9:13 PM

- Gambar hiasan

(Ubah saiz teks)

SUNGAI PETANI: Pelanggan Maybank yang terletak di pusat beli-belah Central Square di sini gempar seketika apabila seorang kakitangan bank itu menerima panggilan mendakwa terdapat bom di dalam premis itu daripada seorang wanita tidak dikenali pada Jumaat.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda ACP Md Zukir Md Isa berkata pihaknya menerima laporan berhubung satu panggilan yang mendakwa terdapat bom di dalam bank berkenaan, kira-kira pukul 1.25 tengah hari ini.

"Panggilan telefon itu dijawab seorang kerani bank berkenaan apabila seorang wanita tidak dikenali membuat panggilan dengan mendakwa ada bom di dalam Maybank, dan dia mengulangi perkara sama sebanyak tiga kali," katanya kepada Bernama.

Beliau berkata sehingga pukul 3.45 petang ini, pemeriksaan Unit Pemusnah Bom selama lebih dua jam tidak menemui sebarang objek mencurigakan.

Terdahulu, orang ramai yang berurusan di Maybank berkenaan panik selepas diarah keluar dan meninggalkan kawasan bank susulan panggilan telefon yang mendakwa terdapat bom di dalam bank terbabit.
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan