Ibu Buat Laporan Polis Selepas Lihat Klip Video Anak Didera - Berita Jenayah | mStar

Ibu Buat Laporan Polis Selepas Lihat Klip Video Anak Didera

Diterbitkan: Khamis, 22 Oktober 2015 11:35 PM

- Gambar hiasan

(Ubah saiz teks)

KUALA TERENGGANU: Seorang pembantu butik membuat laporan polis selepas menonton klip video, mendakwa anaknya yang berusia 13 bulan didera di pusat jagaannya.

Dalam keadaan terkejut, ibunya yang berusia 40 tahun itu telah bergegas ke rumah ibu mertuanya untuk menunjukkan kepada mereka klip video itu. Dia kemudian membuat laporan polis di ibu pejabat polis daerah di sini pada Rabu.

Selepas membuat laporan, kanak-kanak itu dibawa ke hospital untuk pemeriksaan.

Menurut wanita itu, dia terkejut selepas menerima panggilan telefon daripada seorang rakan memaklumkan kepadanya mengenai kejadian itu.

"Kawan saya telah menghantar klip video itu melalui WhatsApp untuk saya tengok," dakwa ibu kepada tiga orang dari Kampung Kubang Parit di sini Khamis.

Katanya, klip video 43 saat itu dikatakan dirakam pada Khamis lepas oleh seorang lagi kakitangan pusat jagaan harian itu.

Klip video yang didakwa itu menunjukkan pembantu nurseri menampar kanak-kanak itu ketika cuba untuk menidurkannya.

Muka budak lelaki itu kemudian ditutup dengan sapu tangan dan dia dicubit di perut.

Ibu kepada mangsa mendakwa kakitangan itu yang bekerja di pusat itu selama kira-kira seminggu, berkata dia tidak tahan dan bosan dengan cara pekerja melayan kanak-kanak di situ.

"Selepas membuat laporan polis pada Rabu, pekerja itu yang berusia 20-an,menghantar teks mesej kepada saya mengatakan bahawa dia kesal dengan kejadian itu dan berkata ia tidak perlu menjadi satu perkara yang besar.

"Pertama, saya terkejut pekerja itu boleh melakukan perkara seperti ini. Dia seolah-olah seorang wanita muda yang sopan dengan personaliti yang menyenangkan. Tetapi selepas melihat klip itu, semua fikiran yang baik tentang dia telah pudar," dakwa wanita itu, mengatakan bahawa anaknya juga trauma dengan kejadian itu.

Dia juga mendakwa beberapa kali melihat anaknya pulang ke rumah dengan kesan bengkak pada dahi dan di bahagian lain pada badannya.


"Saya bertanya beberapa kali kepada pihak nurseri tetapi saya diberitahu bahawa anak saya telah jatuh dari buaian," katanya.

Menurut datuk mangsa, keluarganya didatangi pemilik pusat penjagaan itu untuk kes itu diselesaikan secara baik.

"Kami telah membuat laporan polis dan kami berharap pihak polis menyiasat perkara ini dengan sewajarnya," katanya.
Tags / Kata Kunci: dera kanak-kanak , pusat jagaan

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan