Jari Kanak-Kanak Tersepit Di Eskalator - Berita Jenayah | mStar

Jari Kanak-Kanak Tersepit Di Eskalator

Diterbitkan: Khamis, 23 Julai 2015 8:37 AM

Wei Kang (baju belang) cuba mengeluarkan jari anaknya, Ng Juen Shen yang tersangkut di eskalator, Rabu.

(Ubah saiz teks)

GEORGE TOWN: Aktiviti santai sebuah keluarga di pusat beli-belah di sini bertukar panik apabila jari seorang kanak-kanak tersepit di eskalator.

Ng Juen Shen, tiga tahun, sedang menaiki eskalator untuk turun ke tingkat bawah dengan ibu bapanya dan duduk di eskalator itu sambil tangannya diletakkan di bahagian tepi sebelum jarinya tersangkut.

Seorang pengawal keselamatan yang bertugas segera menekan butang kecemasan untuk menghentikan pergerakan eskalator apabila mendengar bapa kanak-kanak itu, Wei Kang, 30, menjerit meminta pertolongan.

Pengalaman pahit kanak-kanak itu, bagaimanapun, tidak berpanjangan apabila tangannya hanya tersepit kira-kira 10 minit sebelum anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat dan kakitangan pusat beli-belah berjaya mengeluarkannya.

Kulit tangannya koyak sehingga ke pergelangan tangan, bagaimanapun, imbasan sinar-X menunjukkan tiada keretakan atau tulang yang patah.

Wei Kang, seorang juruteknik yang tinggal di Permatang Pauh, berkata beliau merancang membawa keluarganya ke pusat beli-belah sebelum menuju ke Esplanade untuk melihat pameran.

Ketika di eskalator, beliau menjaga anak bongsunya Juen Xuan, dua tahun dan isterinya menjaga Juen Shen.
Tags / Kata Kunci: eskalator , jari tersepit
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan