Pasangan Warga Emas Maut Diserang Babi Hutan - Berita Jenayah | mStar

Pasangan Warga Emas Maut Diserang Babi Hutan

Diterbitkan: Khamis, 2 Julai 2015 10:53 PM

- Gambar hiasan (sumber internet)

(Ubah saiz teks)

SEGAMAT: Pasangan warga emas telah diserang dan dibunuh oleh babi hutan ketika mereka sedang menoreh getah di ladang di Kuala Paya berhampiran Buloh Kasap di sini.

Mangsa, dikenali sebagai Loo See Sing, 66, dan isterinya Liow Mei Lan, 68, sedang menjalankan rutin biasa mereka pada awal pagi, tetapi tidak pulang pada masa yang sepatutnya.

Seorang penduduk yang enggan namanya disiarkan berkata pemilik ladang pergi mencari pasangan itu pada tengah hari apabila mereka tidak pulang.

"Pasangan itu biasanya kembali dengan hasil mereka pada pukul 9 pagi tetapi kali ini, mereka tidak muncul, menyebabkan pemilik ladang mencari mereka.

"Kedua-dua ditemui dengan luka di seluruh tubuh badan, yang pada mulanya polis percaya mereka telah dirompak dan dibunuh," katanya.

Ketua Polis Daerah Segamat Superintendan Mohd Kamil Sukarmin berkata mereka disiasat kes di bawah Seksyen 320 Kanun Keseksaan tetapi kemudian ia diklasifikasikan sebagai kematian mengejut.

"Kami sedang menyiasat kes tersebut sebagai kes pembunuhan berdasarkan tanda pada tubuh mereka apabila tiba-tiba seekor babi hutan muncul dan menyerang anggota kita.

"Pegawai-pegawai tidak mempunyai pilihan melainkan menembak haiwan itu dan mendapati terdapat kesan darah pada taring, yang konsisten dengan kecederaan mangsa," katanya.

Mohd Kamil mengesahkan bahawa mayat mangsa dihantar ke Hospital Segamat untuk bedah siasat.
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan