Dua Rakyat Malaysia Nahas Jalan Raya Di Songkhla - Berita Jenayah | mStar

Dua Rakyat Malaysia Nahas Jalan Raya Di Songkhla

Diterbitkan: Isnin, 19 Januari 2015 11:51 PM

Keadaan van terbalik yang mengorbankan pemandu dan enam penumpang di Wilayah Songkhla, Thailand. -foto Twitter TichilaThaipbs

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Kementerian Luar pada Isnin mengesahkan dua rakyat Malaysia adalah antara 14 orang yang terlibat dalam kemalangan jalan raya Jumaat lepas di Jalan Hatyai-Chana, Wilayah Songkhla, Thailand.

Menurut satu kenyataan, warga Malaysia itu dikenali sebagai Abd Halim Ismail yang masih belum sedarkan diri dan sedang menerima rawatan di Hospital Hatyai manakala Ab Karim Alias pula telah mendapat rawatan pesakit luar di Hospital Daerah Chana.

Kenyataan itu menjelaskan, Ab Karim hanya cedera di bahagian peha serta patah tangan kanan dan telah dibenarkan pulang pada hari kejadian.

Kementerian Luar menerusi Konsulat Jeneral Malaysia di Songkhla akan terus memantau perkembangan Abdul Halim dan akan memberikan bantuan sewajarnya.

Kemalangan sekitar 4.45 pagi itu mengorbankan pemandu van warga Thailand serta enam warga Kemboja apabila bas yang mereka naiki terbabas dan menjunam ke dalam parit di tengah lebuh raya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan