Dr Afif Beri Keterangan Kes Makan Malam PKM - Berita Jenayah | mStar

Dr Afif Beri Keterangan Kes Makan Malam PKM

Diterbitkan: Rabu, 10 Disember 2014 3:38 PM

(Ubah saiz teks)

BUKIT MERTAJAM: Pengerusi Jawatankuasa Pertanian dan Industri Asas Tani, Pembangunan Desa dan Kesihatan Pulau Pinang, Dr Afif Bahardin pada Rabu memberi keterangan kepada polis berhubung majlis makan malam perajurit Parti Komunis Malaya (PKM) di Dewan Serbaguna Taman Chai Leng, Perai dekat sini Sabtu lepas.

Afif berkata, beliau hadir di Ibu Pejabat Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT) untuk memberi keterangan mengenai kain rentang yang menggunakan nama dan wajahnya untuk penganjuran majlis makan malam itu.

Katanya beliau kecewa kerana gambarnya diguna oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

"Sebenarnya saya juga langsung tidak tahu mengenai majlis berkenaan dan tidak terlibat dengan penganjurannya," katanya kepada pemberita selepas memberi keterangan di sini, Rabu.

Jumaat lepas, Polis Pulau Pinang mengambil keterangan daripada 14 individu  termasuk penganjur bagi membantu siasatan berhubung majlis makan malam berkenaan selepas menerima 24 laporan polis iaitu 22 dibuat di Pulau Pinang manakala dua lagi di Johor.

Kira-kira 800 orang dipercayai keluarga dan bekas anggota PKM dari Malaysia dan Thailand menghadiri majlis makan malam itu yang dianjurkan Persatuan Persahabatan Abad Ke-21 Malaysia pada 29 November lepas.

Tags / Kata Kunci: Dr Afif Bahardin , PKM , polis
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan