Penganggur Ditahan Reman Bantu Kes Bunuh Kanak-Kanak Di Beaufort - Berita Jenayah | mStar

Penganggur Ditahan Reman Bantu Kes Bunuh Kanak-Kanak Di Beaufort

Diterbitkan: Isnin, 24 November 2014 3:51 PM

Shahriqal Sidek

(Ubah saiz teks)

KOTA KINABALU: Seorang penganggur berusia 30 tahun ditahan reman dalam siasatan kes pembunuhan kanak-kanak berusia tiga tahun, Shahriqal Sidek di daerah barat daya Beaufort.

Ketua Polis Daerah Beaufort DSP Mustaffa Maarof Mustaffa berkata lelaki itu ditahan reman selama tujuh hari bagi membantu siasatan kematian kanak-kanak itu.

Ditanya sama ada lelaki itu telah dirujuk ke hospital Bukit Padang untuk penilaian psikiatri, Mustaffa berkata 'itu terlalu awal'.

Suspek dikatakan telah menculik Shahriqal kira-kira pukul 7 pagi Jumaat dan membawa lari kanak-kanak itu dengan keretanya.

Shahriqal dipercayai telah berulang kali dipukul ketika di dalam kereta dan kemudian dibuang ke dalam anak sungai yang berdekatan.

Polis menjumpai mayat kanak-kanak itu di anak sungai di Kampung Jempagah berhampiran sebuah sekolah menengah kira-kira pukul 2 pagi Ahad setelah menahan suspek.

Lelaki itu memberitahu polis dia berang dengan kanak-kanak itu yang bermain di kawasan itu.

Walau bagaimanapun, Mustaffa berkata polis juga sedang mencari motif lain mungkin termasuk hujah antara bapa Shahriqal dan suspek baru-baru ini.

Suspek, yang bekerja sebagai pemandu tidak tetap telah berkahwin dan mempunyai anak. 

Shahriqal kali terakhir dilihat bermain dengan dua abangnya - Mohd Syahfuddin, 8, dan Mohd Syahrizam, 6, di luar rumah mereka kira-kira pukul 6.30 pagi Jumaat.

Ibu mereka Saminie Rawel, 24, hanya menyedari bahawa kanak-kanak itu telah hilang apabila dia mahu menyusukannya. Beliau kemudiannya menghubungi polis.
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan