Budak Lelaki 10 Tahun Tertusuk Batang Besi - Berita Jenayah | mStar

Budak Lelaki 10 Tahun Tertusuk Batang Besi

Diterbitkan: Khamis, 6 November 2014 9:59 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Dalam satu kejadian ngeri, seorang budak lelaki berumur 10 tahun tertusuk batang besi dalam kejadian di sebuah tapak pembinaan terbengkalai di Taman Ukay Indah, dekat sini.

Bagaimanapun, tidak jelas bagaimana batang besi itu boleh tertusuk di bahagian belakangnya, tetapi orang yang lalu di kawasan itu dan melihatnya sedang mengerang kesakitan terus mendapatkan bantuan, kira-kira pukul 4.10 petang Isnin.

Dipercayai budak lelaki tersebut telah bermain di kawasan ini di Jalan Sungai Sering, tidak jauh dari rumah pangsa di mana dia tinggal. 

Lima anggota penyelamat dari balai bomba Ampang bergegas ke tempat kejadian untuk mengeluarkan rod besi dari badan budak itu.

"Anggota bomba memotong batang besi itu menggunakan gergaji kuasa," kata Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor Mohd Sani Harul. 

"Sebahagian daripada rod masih tertusuk di dalam badan kanak-kanak itu. Dia sedang menerima rawatan di Hospital Ampang," katanya.

Mohd Sani berkata budak lelaki itu, yang tidak dikenal pasti, tenang ketika anggota penyelamat mengambil masa kira-kira 30 minit untuk memotong batang besi itu.
Tags / Kata Kunci: rod besi , batang besi

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan