Syarikat Dikesan Menipu Guna Nama, Logo MAA Takaful Berhad - Berita Jenayah | mStar

Syarikat Dikesan Menipu Guna Nama, Logo MAA Takaful Berhad

Diterbitkan: Sabtu, 11 Oktober 2014 4:23 PM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: MAA Takaful Berhad (MAA Takaful) ingin memperingatkan orang ramai supaya berwaspada dengan sebuah syarikat yang menggunakan nama dan logo MAA Takaful bagi tujuan menjual produk.


Baru-baru ini, kami telah menerima aduan berkaitan dengan sebuah syarikat iaitu Qaseh Qayyum Enterprise yang menipu dalam menawarkan produk insurans Personal Accident (PA) kepada orang ramai dengan menggunakan nama dan logo MAA Takaful.

Syarikat tersebut dikatakan akan meminta sekali bayaran bagi produk tersebut dan amaun kecil lain bagi tujuan pembaharuan.

Selanjutnya, suatu sijil iaitu Sijil Insurans beserta logo dan perkataan "Provided by MAA Takaful" tertera di atasnya akan diberikan kepada pelanggan.

Ingin diperjelaskan bahawa MAA Takaful tiada sebarang bentuk hubungan dengan syarikat tersebut iaitu Qaseh Qayyum Enterprise dan tidak juga mengeluarkan Sijil Insurans yang mengandungi logo tersebut.

Orang ramai adalah diingatkan supaya berhati-hati dan tidak mudah menjadi mangsa terhadap aktiviti penipuan tersebut.

MAA Takaful mengambil serius akan hal ini dan sedang bekerjasama dengan pihak-pihak berkuasa yang relevan untuk penyiasatan lebih lanjut.

Orang ramai disarankan untuk menghubungi pihak berkuasa sekiranya mereka menjadi mangsa penipuan dan MAA Takaful tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa musibah yang berkaitan dengan aktiviti penipuan tersebut.

Sebarang pertanyaan atau maklumat sila hubungi Khidmat Pelanggan MAA Takaful Berhad di talian 03-6287 6666 atau emel: MAAWebAdmin

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan