Dua Anggota Polis Cedera Ditembak Lelaki Bertatu Harimau - Berita Jenayah | mStar

Dua Anggota Polis Cedera Ditembak Lelaki Bertatu Harimau

Diterbitkan: Jumaat, 11 April 2014 5:06 PM

polis

Rahim Jaafar menunjukkan lakaran wajah suspek yang menyebabkan dua anggota polis cedera ketika melakukan rondaan di Taman Lembah Maju, Ampang dekat Kuala Lumpur, Jumaat. Foto BERNAMA

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Dua anggota polis cedera ditembak seorang lelaki ketika melakukan rondaan di Taman Lembah Maju, Ampang pagi Jumaat.

Timbalan Ketua Polis Selangor, Datuk Abdul Rahim Jaafar berkata, dalam kejadian kira-kira 10.30 pagi itu, anggota polis berpangkat lans koperal yang berumur 26 tahun dan konstabel berumur 28 tahun dari Balai Polis Pandan Indah cedera parah dan dirawat di Hospital Ampang.

"Keadaan anggota terbabit kini stabil," katanya pada sidang media. 

Beliau berkata, kejadian berlaku apabila dua anggota tersebut terserempak dengan dua lelaki berumur sekitar 30-an yang bermotosikal dan dalam keadaan mencurigakan.

"Ketika cuba didekati, dua lelaki itu segera melarikan diri dengan meninggalkan motosikal mereka sehingga memaksa anggota kami terpaksa mengejar suspek. Seorang anggota sempat menarik baju seorang suspek sehingga mendedahkan tatu bergambar harimau di belakangnya," katanya.

Abdul Rahim berkata, bagaimanapun suspek dapat meloloskan diri sebelum seorang daripada mereka melepaskan dua das tembakan dari jarak dekat sehingga mengenai perut lans koperal tersebut dan bahagian ari-ari konstabel berkenaan.

Beliau berkata, polis masih mengesan kedua-dua suspek yang dipercayai terlibat dalam kegiatan kongsi gelap berdasarkan tatu pada badan seorang daripada mereka.

"Hasil siasatan mendapati pistol yang digunakan suspek adalah jenis revolver sementara motosikal yang dinaiki mereka telah dicuri di Setapak tahun lepas," katanya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan