Pesakit Menyamar Doktor Cuba Bunuh Diri - Berita Jenayah | mStar

Pesakit Menyamar Doktor Cuba Bunuh Diri

Diterbitkan: Rabu, 16 Oktober 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

GEORGE TOWN: Sebuah hospital swasta di sini mengalami detik-detik cemas buat seketika apabila seorang pesakit lelaki yang menyamar sebagai doktor cuba membunuh diri.

Bagaimanapun, pihak bomba dan penyelamat berjaya memujuk lelaki terbabit daripada cubaan itu. Mereka mengambil masa hampir dua jam dalam kejadian yang bermula kira-kira pukul 12.30 tengah hari.

Siow Wee Lang, 25, bertindak memecahkan cermin tingkap wad berkenaan dan duduk di atas tembok tingkat 17 hospital itu dalam keadaan sebelah kakinya di luar tingkap tersebut.

Ketua Balai Bomba Lebuh Pantai, Ismail Mohd Zain, berkata pihaknya tiba di tempat kejadian pada pukul 1.04 tengah hari bersama 15 anggota dan dua jentera bomba.

Bercakap kepada pemberita di sini hari ini, katanya pada mulanya pihaknya berdepan kesukaran untuk menarik mangsa keluar dari tingkap itu berikutan sikapnya yang terlalu agresif.

"Tindakan lelaki itu disedari kakitangan hospital apabila melihat sebelah kaki kiri mangsa berada di luar tingkap, malah mangsa menjerit serta membaling bekas air ke bawah.

"Keadaan menjadi cemas seketika apabila dia bertindak di luar kawalan sebaik melihat anggota bomba di dalam bilik itu.

"Selepas hampir dua jam, akhirnya kita berjaya menenangkannya dengan kami menyamar sebagai doktor.

"Kita juga dibantu oleh beberapa kawannya dengan memberi minuman, roti dan buah epal," kata Ismail.

Katanya lelaki terbabit telah dimasukkan ke hospital berkenaan sejak kelmarin oleh keluarganya selepas dia mengadu sakit kepala dan cirit-birit.

"Mengikut laporan doktor di sini, mangsa dimasukkan hospital kerana sakit biasa sebab itu dia ditempatkan seorang diri di wad.

"Mangsa akan dibawa ke Hospital Pulau Pinang bagi mendapatkan rawatan selanjutnya," katanya. BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan