Tidak Diberi Wang Beli Dadah, Lelaki Amuk Ugut Tikam Ibu Bapa - Berita Jenayah | mStar

Tidak Diberi Wang Beli Dadah, Lelaki Amuk Ugut Tikam Ibu Bapa

Diterbitkan: Selasa, 13 Ogos 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA TERENGGANU: Seorang lelaki yang disyaki penagih dadah bertindak amuk di rumahnya dan mengugut untuk menikam ibu bapanya selepas mereka enggan memberi wang kepadanya untuk membeli lebih banyak dadah.

Sumber polis berkata, lelaki yang merupakan seorang penganggur berumur 37 tahun itu mula melemparkan objek di dalam rumah dan juga menunjukkan gunting di hadapan ibu bapanya dalam kejadian pada pukul 1.30 petang di Kampung Kebor Air Manir pada Ahad.

Ibu bapa suspek yang menyedari ketagihannya, menolak permintaan untuk diberikan wang, menyebabkan suspek untuk hilang sabar.

"Bimbang keadaan itu mungkin tidak terkawal, ahli keluarga segera meminta bantuan daripada saudara lelaki yang tinggal berhampiran.

"Abangnya, yang bekerja sebagai pengawal keselamatan, berjaya menenangkan lelaki itu sebelum membuat laporan polis," kata sumber itu.

Lelaki itu ditahan pada pukul 5 petang Ahad.

Difahamkan bahawa ibu bapanya sudah bosan dengan sikap lelaki itu kerana dia akan bersikap seperti itu setiap kali tidak boleh mendapat wang untuk membeli dadah.

Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu Asisten Komisioner Zamri Shamsuddin mengesahkan kejadian itu, sambil menambah bahawa kes itu akan disiasat di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana jenayah ugutuan, yang membawa sehingga dua tahun penjara dan denda.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan