Bekas Ketua Balai Polis Ditahan Kerana Curi Barang Kes

Rabu, 1 Oktober 2014 12:59 PM

KUANTAN: Bekas Ketua Balai Ibu pejabat Polis Daerah (IPD) Bera bersama empat lelaki ditahan polis malam tadi kerana mencuri barang kes yang diletakkan di luar stor barang kes IPD itu.

Penduduk Panik, Letupan Kuat Berulang Seperti Perang

Rabu, 1 Oktober 2014 11:02 AM

KOTA KINABALU: Penduduk Taman Cerah Menggatal di sini dikejutkan dengan bunyi letupan berulang seperti berlaku peperangan apabila sebuah bengkel kenderaan berat terbakar pada Selasa malam.

Polis Sarawak Pantau Rapat ATM

Rabu, 1 Oktober 2014 10:43 AM

KUCHING: Anggota Polis Sarawak diarahkan untuk memantau, meronda dan memeriksa premis yang menyediakan kemudahan mesin juruwang automatik (ATM) bagi mengelak kejadian menggodam mesin tersebut di negeri ini.

952 Peruncit Jual Rokok Seludup Ditahan

Rabu, 1 Oktober 2014 8:00 AM

KUALA LUMPUR: Kastam Diraja Malaysia menahan 952 peruncit yang menjual rokok seludup dan merampas 190 juta batang rokok dalam Ops Outlet yang dijalankan di seluruh negara bermula 2 Januari hingga 12 Ogos tahun ini.

Polis Tahan Lima Lelaki, Selamatkan 28 Warga Myanmar

Selasa, 30 September 2014 10:45 PM

NIBONG TEBAL: Polis menahan lima lelaki Myanmar yang dipercayai anggota sindiket pemerdagangan orang dan menyelamatkan 28 orang warga negara yang sama selepas menyerbu sebuah rumah kedai di Sungai Bakap, di sini Isnin.

Tiga Lagi ATM Digodam Di KL, Melaka

Selasa, 30 September 2014 7:01 PM

KUALA LUMPUR: Kes menggodam mesin pengeluaran wang automatik (ATM) terus menggemparkan negara ini apabila tiga lagi bank pada petang Selasa dilaporkan menjadi mangsa rompakan terbaharu didalangi sindiket warga Amerika Latin itu.

Pasangan Kekasih Direman Tujuh Hari Bantu Kes Penemuan Mayat Kanak-Kanak

Selasa, 30 September 2014 5:32 PM

BUKIT MERTAJAM: Sepasang kekasih direman tujuh hari bagi membantu siasatan berhubung penemuan mayat kanak-kanak lelaki berusia lima tahun, yang dipercayai dibunuh dan dibuang dalam semak berhampiran ladang sawit di Kampung Tongkang, Permatang Tinggi di sini, Isnin.

Polis Lancar 'Ops Albatross' Banteras Penjenayah Kes Godam Mesin ATM

Selasa, 30 September 2014 5:08 PM

KUALA LUMPUR: Polis melancarkan operasi khas 'Ops Albatross' untuk mengesan dan memberkas penjenayah yang terlibat dalam beberapa siri insiden penggodaman Mesin Juruwang Automatik (ATM), menggunakan kaedah menyuntik virus malware, 'ulssm.exe' bagi menipu sistem pengkomputeran bank.

  • Mukasurat 1 daripada 20

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan