Pemandu Uber pekak popular gara-gara satu nota! - Berita Dunia | mStar

Pemandu Uber pekak popular gara-gara satu nota!

Diterbitkan: Isnin, 23 April 2018 9:38 AM

(Ubah saiz teks)

AWAL minggu ini, pengguna Twitter tersentuh hati dengan seorang pemandu Uber yang berpangkalan di London bernama Onur.

Segalanya bermula apabila pengguna @lilghostgirl menaiki Uber yang dipandunya dan terlihat satu nota yang digantung di kerusi, menjelaskan bahawa dia mempunyai masalah pendengaran, tetapi kekurangan itu tidak menghalangnya daripada melakukan tugasnya.

Bagi penumpang yang tidak biasa dengan BSL (Bahasa Isyarat British) Onur menjelaskan bahawa mereka masih boleh berkomunikasi dengannya sama ada melalui mesej teks atau melalui 'notepad', yang boleh ditunjukkan kepadanya apabila kereta berhenti.

Dia juga berharap semua tetamunya dapat membuat diri masing-masing berasa selesa, menyatakan bahawa mereka boleh menggunakan kabel AUX untuk memainkan muzik sendiri dan jika bunyi bass kuat, dia juga dapat menikmatinya muzik tersebut bersama mereka.

Turut mendapat perhatian adalah penggunaan emoji cermin mata hitamnya.

Tanpa disangka-sangka Onur menjadi 'selebriti segera' di Twitter dan telah berkongsi pujian yang diterima di akaun peribadinya.

Dia jarang menulis tweet yang mana sebahagian besar postingnya lamanya adalah mengenai dompet yang hilang dan pertunjukan kereta.

Tetapi selepas notanya tular, dia telah meluangkan sedikit masa untuk membalas beberapa komen pengguna yang terpikat dengan tulisannya dengan mendoakan agar hari mereka sentiasa baik.

Malah model dan pelakon Nyle DiMarco juga telah menggunakan platformnya untuk membincangkan tentang masalah pendengaran dan turut mencadangkan pertemuan dengannya apabila dia berada di London.

Onur telah bertindak balas, membuktikan secara jelas bahawa internet tidak selalunya memberikan keburukan. -Indy100

Tags / Kata Kunci: pemandu Uber , pekak
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan