Maut Selepas Kepala Tersekat Di Kerusi Panggung Wayang - Berita Dunia | mStar

Maut Selepas Kepala Tersekat Di Kerusi Panggung Wayang

Diterbitkan: Rabu, 21 Mac 2018 10:32 AM

-foto Google

(Ubah saiz teks)

SEORANG lelaki maut selepas kepalanya tersekat di bawah tempat duduk kerusi elektrik di pawagam Vue di Birmingham.

Lelaki malang itu, yang belum dikenal pasti, dikatakan cuba mengambil telefonnya yang terjatuh di celah tempat duduk pawagam Gold Class di kompleks Star City.

Siasatan kini dilancarkan oleh Vue dan Kesihatan Alam Sekitar. Kerusi tersebut dipercayai telah dinaikkan lebih tinggi ketika dia cuba mendapatkan telefonnya, tetapi ia 'turun' dengan sendirinya, menyebabkan kepalanya tersekat.

Dia dipercayai panik dan mengalami serangan jantung ketika pasangannya dan kakitangan pawagam berusaha menyelamatkan dirinya.

Dia akhirnya berjaya dikeluarkan dan dibawa ke hospital di mana dia meninggal dunia seminggu kemudian, iaitu pada 16 Mac.

-foto Vue

Sumber memberitahu Birmingham Live: “Telefon lelaki itu terjatuh semasa menonton filem dan dia cuba mengambilnya dari bawah tempat duduk. Kerusi Gold Class adalah tempat duduk elektrik boleh laras. Dia membongkok untuk mencari telefonnya. Ketika itu tempat rehat kaki berada dalam kedudukan tegak."

Perkhidmatan Ambulans West Midlands mengesahkan pihaknya dihubungi untuk melaporkan tentang pesakit yang mengalami serangan jantung di Star City pada Jumaat 9 Mac jam 7.06 petang.

Seorang jurucakap perkhidmatan ambulans berkata: “Kru tiba di tempat kejadian untuk mencari seorang lelaki yang mengalami serangan jantung dengan pasukan sudah bersedia melakukan CPR.

“Kakitangan ambulans mengambil alih dan mengurus sokongan hayat lanjutan, berjaya menguruskan untuk memulihkan lelaki itu. Dia kemudian dibawa ke Hospital Heartlands untuk rawatan lanjut.”

Berikutan kematiannya, jurucakap Vue berkata: “Berikutan kejadian yang berlaku pada hari Jumaat 9 Mac di pawagam kami di Birmingham, kami dapat mengesahkan bahawa seorang pelanggan dibawa ke hospital pada petang itu. Kami sedih mendapat tahu dia meninggal dunia pada hari Jumaat 16 Mac.

“Siasatan menyeluruh terhadap kejadian sedang dilakukan. Ingatan dan ucapan takziah kami bersama keluarga yang mempunyai sokongan dan bantuan penuh kami."

Ketua Kesihatan Alam Sekitar di Birmingham City Croxford berkata: 'Pasukan Kesihatan Alam Sekitar Majlis Bandaraya diberitahu tentang insiden ini dan siasatan Kesihatan dan Keselamatan telah bermula . Kami tidak dapat mengulas lagi pada peringkat ini, kerana siasatan sedang dijalankan.” -metroUK


Tags / Kata Kunci: kerusi elektrik , pawagam
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan