Penjenayah Bermata Unik Dilamar Jadi Model - Berita Dunia | mStar

Penjenayah Bermata Unik Dilamar Jadi Model

Diterbitkan: Isnin, 4 September 2017 12:15 PM

(Ubah saiz teks)

TAHUN lalu, seorang pemuda berusia 20 tahun, Mekhi Alante Lucky ditahan di North Carolina atas kesalahan memandu kereta curi dan melebihi had laju.

Pemuda itu langsung tidak menyangka kejadian itu bakal merubah hidupnya sepenuhnya, tetapi ke arah lebih baik.

Gambar 'mugshot' Lucky tular dan baru-baru ini dia dilamar menjadi model untuk agensi peragaan Atlanta.

Namanya sendiri yang membawa tuah, Lucky berjaya menyelamatkan diri daripada dimasukkan ke penjara pada Mei tahun lalu, tetapi kerap ditahan atas beberapa kesalahan lain selepas itu.

Antara April hingga Disember 2016, Lucky didakwa atas kesalahan mengasari wanita dan pegawai awam serta melanggari hukuman parol.

Namun, masa silam pemuda yang bermasalah itu tidak menghalang Agenci Peragaan St Claire yang berpengkalan di Atlanta untuk menandatangani Lucky sebagai modelnya sebaik mereka melihat gambar 'mugshot' Lucky tersebar di laman sosial.

Lucky patut mengucapkan terima kasih kepada pengendali akaun Twitter yang menggunakan nama 'Wake Mugshot'kerana menyebabkan dirinya kini mempunyai pekerjaan baharu iaitu bergelar model fesyen.

Wajah unik Lucky yang memiliki warna mata yang berlainan iaitu perang dan biru mencuri tumpuan netizen sehingga digelar 'Prison Bae'.

Model dengan ketinggian  1.77m itu kini semakin popular dan memiliki 22,000 pengikut di Instagram. - Oddity Central

Tags / Kata Kunci: Mekhi Alante Lucky
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan