Video: Pelatih Nyaris Maut Dibaham Buaya - Berita Dunia | mStar

Video: Pelatih Nyaris Maut Dibaham Buaya

Diterbitkan: Selasa, 3 Januari 2017 12:18 PM

(Ubah saiz teks)

BANGKOK: Seorang pelatih buaya nyaris maut apabila tangannya dibaham seekor reptilia itu ketika mengadakan pertunjukan kepada pengunjung di Phuket Crocodile World di sini, baru-baru ini.

Dalam kejadian yang berlaku pada 31 Disember lalu, pelatih terbabit yang dikenali sebagai Anusak Salangam mempamerkan aksi berani memasukkan tangan ke dalam mulut buaya yang berukuran tiga meter.

Aksinya itu turut dirakam oleh pengunjung dan Salangam tidak berdepan masalah pada awalnya ketika melakukan aksi berkenaan.

Namun selepas beberapa kali menghulurkan tangan, buaya berkenaan secara tiba-tiba membaham tangan Salangam dan reptilia itu memusingkan badan dengan harapan dapat menjatuhkan mangsanya.

Bagaimanapun Salangam bertindak pantas memusingkan badannya mengikut arah yang sama sebelum tangannya dilepaskan oleh buaya tersebut, sekali gus mengelak daripada mengalami kecederaan yang lebih teruk.

"Dia bernasib baik kerana hanya mengalami kecederaan kecil akibat digigit buaya itu.

"Salangam sangat berpengalaman dalam mengendalikan buaya dan sangat berani," kata seorang staf Phuket Crocodile World yang enggan dikenali kepada portal The Phuket News.

Tags / Kata Kunci: Buaya , Phuket Crocodile World
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan