Rakyat Singapura Terlibat Kemalangan Di Genting Highlands Kritikal - Berita Dunia | mStar

Rakyat Singapura Terlibat Kemalangan Di Genting Highlands Kritikal

Diterbitkan: Ahad, 4 September 2016 11:06 AM

(Ubah saiz teks)

SINGAPURA: Seorang warga Singapura sedang bertarung nyawa di hospital selepas cedera dalam kemalangan bas persiaran ketika dalam perjalanan kembali ke sini dari Malaysia pada Rabu lalu.

Walaupun pada awalnya tiada kecederaan parah dilaporkan, The Sunday Times difahamkan R.Manokara, seorang tukang gunting, patah tangan dan tulang pergelangan tangan dan paru-parunya cedera.

Menurut anak saudaranya, V. Chandralekha, yang berada di hospital menemaninya di Kuala Lumpur, mangsa kini memerlukan alat bantuan pernafasan.

Dia kini berada di unit rawatan rapi dan tidak sedarkan diri sejak kemalangan itu.

Manokaran, 52, bersama isteri dan dua daripada tiga anaknya pulang dari bercuti empat hari di Genting Highlands ketika bas persiaran yang mereka naiki merempuh pembahagi jalan dan terbalik di lebuh raya yang menghubungkan Kuala Lumpur ke Karak.

Punca kemalangan masih disiasat.

Pemandu bas persiaran itu merupakan warga Malaysia manakala sembilan daripada 12 penumpang yang menaiki bas itu berasal dari Singapura mengalami kecederaan.

Pada waktu itu, tiada penumpang dilaporkan cedera parah.

Akibat kemalangan itu, laluan dari arah Bentong menuju ke Plaza Tol Gombak, mengalami kesesakan teruk sepanjang hampir dua kilometer.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan