Pemindahan Di Lapangan Terbang JFK New York Dibuat Selepas Laporan Tembakan - Berita Dunia | mStar

Pemindahan Di Lapangan Terbang JFK New York Dibuat Selepas Laporan Tembakan

Diterbitkan: Isnin, 15 Ogos 2016 12:49 PM

Anggota polis menyekat akses masuk ke Terminal 8 Lapangan Terbang Antarabangsa John F. Kennedy New York. -fotoREUTERS

(Ubah saiz teks)

NEW YORK: Siasatan awal di Lapangan Terbang Antarabangsa John F. Kennedy New York mendapati tiada bukti berlakunya tembakan dalam salah sebuah terminalnya pada Ahad walaupun laporan awal menyatakan bahawa bunyi tembakan kedengaran, kata pengendali lapangan terbang itu.

Tiada sarung peluru ditemui selepas carian dibuat di Terminal 8, lokasi di mana bunyi tembakan dilapor didengari di tempat pelepasan yang membawa kepada pemindahan, kata Pihak Berkuasa Pelabuhan New York dan New Jersey di laman Twitternya.

"Terminal itu dipindahkan ke luar dengan penuh hati-hati," kata agensi itu.

"Para pelancong perlu menghubungi syarikat penerbangan mereka."

Video dan gambar yang disiarkan di media sosial menunjukkan beratus-ratus orang berpusu-pusu keluar dari Terminal 8, yang digunakan oleh Air Berlin, Alaska Airlines, American Eagle, American Airlines, Finnair dan syarikat penerbangan lain untuk berlepas.

Wartawan koresponden South African Broadcasting Corp Sherwin Bryce-Pease,  yang berpangkalan di New York sedang berada dalam penerbangan Norwegian Airlines dari Paris dan mendarat di JFK.

"Mereka tidak memberitahu apa-apa kepada kami dari dek penerbangan. Pintu hanya dibuka selepas satu jam 15 minit selepas kami mendarat, pengumuman disambut oleh keluhan dalam penerbangan kami dari Paris," katanya.
Tags / Kata Kunci: Lapangan Terbang JFK , tembakan
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan