Nahas Roller Coaster: Operasi Permainan 'The Smiler' Mungkin Ditamatkan - Berita Dunia | mStar

Nahas Roller Coaster: Operasi Permainan 'The Smiler' Mungkin Ditamatkan

Diterbitkan: Jumaat, 5 Jun 2015 4:51 PM

(Ubah saiz teks)

PENGURUSAN taman tema Alton Towers di England dilaporkan akan mempertimbangkan untuk menamatkan operasi roller coaster 'The Smiler' berikutan kemalangan membabitkan permainan itu pada Selasa lalu.

Portal Mirror melaporkan timbul dakwaan untuk menghentikan operasi permainan itu demi kebaikan selepas kemalangan tersebut mengakibatkan empat orang cedera parah.

Ia susulan selepas seluruh taman tema di Staffordshire, England akan ditutup sementara sehingga siasatan lengkap dilakukan mengenai punca kejadian.

Dilaporkan seramai 16 orang cedera dalam kemalangan di Alton Towers apabila gerabak 'roller coaster' yang dinaiki mereka bertembung dengan sebuah lagi gerabak kosong yang ketika itu sedang menjalani ujian pemeriksaan.

Kumpulan penyiasat dari agensi keselamatan dan kesihatan sedang menjalankan siasatan yang kini memasuki hari ketiga bagi memeriksa setiap bahagian permainan di taman tema itu.

Seorang jurucakap Alton Towers mengesahkan penutupan sementara taman tema itu pada Jumaat berikutan agensi keselamatan dan kesihatan masih berada di lokasi kejadian. - MIRROR

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan