'Penghendap' Buat Carian Nama Mangsa 40,000 Kali Di Google Dipenjara - Berita Dunia | mStar

'Penghendap' Buat Carian Nama Mangsa 40,000 Kali Di Google Dipenjara

Diterbitkan: Khamis, 30 April 2015 9:54 AM

Fogel (kiri) mengganggu hidup Waxman (kanan) selama 12 tahun.

(Ubah saiz teks)

SEORANG 'penghendap' yang membuat carian nama mangsanya sebanyak 40,000 kali setahun di laman web Google dipenjara kerana membuat gangguan selama 12 tahun.

Portal Mirror melaporkan bahawa Elliot Fogel, 40, bekas penerbit Sky Sports, membuat gangguan terhadap Claire Waxman menerusi panggilan telefon, kiriman kad Hari Kekasih (Valentine's Day) malah menyamar sebagai bakal bapa di pusat jagaan kanak-kanak demi menarik perhatiannya.

Dia sudah pun mendapat tiga perintah sekatan selepas lebih sedekad 'menganggu' mangsanya tetapi masih berterusan untuk berhubung.

Fogel dipenjarakan selama tiga tahun dan enam bulan untuk dua pertuduhan kerana melanggar perintah sekatan yang keluarkan pertama kali pada 2005.

Perintah itu melarangnya daripada berhubung atau menyimpan maklumat mengenai mangsa.

Dalam perbicaraan sebelum ini, Fogel digelar oleh pihak pendakwaan sebagai "penghendap yang tidak akan berhenti membuat gangguan" dan dipenjarakan selama dua tahun selepas mengirimkan kad ulang tahun kepada mangsa yang menandakan enam tahun perintah sekatan dikenakan terhadapnya.

Dia membuat carian nama Waxman sebanyak 40,000 kali di laman web Google, menyamar sebagai bakal bapa di pusat jagaan kanak-kanak, memecah masuk kereta mangsa dan membuat beratus-ratus panggilan terhadap mangsa pada lewat malam. 

Mahkamah Harrow Court menyifatkan Fogel sebagai seorang individu yang "kompulsif, penghendap keterlaluan yang membuatkan hidup Waxman sengsara selama 12 tahun". - MIRROR

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan