Lubitz Beli Dua Kereta Audi Sebelum Nahas - Berita Dunia | mStar

Lubitz Beli Dua Kereta Audi Sebelum Nahas

Diterbitkan: Sabtu, 28 Mac 2015 10:37 AM

Andreas Lubitz.

(Ubah saiz teks)

PEMBANTU juruterbang Germanwings, Andreas Lubitz dikatakan telah membeli dua kereta Audi bagi kegunaan persendirian dan juga untuk diberikan kepada teman wanitanya pada minggu lalu sebelum nahas membabitkan pesawat malang itu.

Lubitz membeli kereta Audi tersebut dari wakil jualan di pinggir Dusseldorf berhampiran pangsapuri miliknya, tempat dia tinggal bersama kekasihnya.  

Tiga hari sebelum kejadian, salah satu kereta tersebut telah dihantar pada hujung minggu lalu.

Majalah Fokus berkata kereta yang dihantar tersebut tidak dapat dipastikan sama ada ia milik Lubitz atau teman wanitanya.

Bagaimanapun media Jerman mendakwa walaupun Lubitz menghadiahkan kekasihnya kereta tersebut, hubungan mereka dikatakan bermasalah dan besar kemungkinan mereka akan berpisah.

Perkara ini juga menjadi punca kepada tragedi pesawat Germanwings itu.

Wanita yang dirahsiakan identitinya itu difahamkan kembali tinggal bersama keluarganya semasa polis forensik Jerman menjalankan siasatan penuh di Dusseldorf.
 
Pasangan ini tinggal di sebuah pangsapuri tingkat atas di pinggir bandar.

Habibalah Hassani, 53, yang menguruskan restoran piza disitu memaklumkan dia sering melihat pasangan tersebut bersama-sama.

"Mereka berdua sangat baik, pasangan muda yang peramah. Kekasihnya adalah seorang wanita yang sopan dan menarik. Mereka akan datang ke kedai saya dua kali seminggu.

"Dia pernah beri tip kepada saya dan sangat murah hati. Dia memberitahu saya akan terbang ke San Francisco. Namun saya tidak melihat mereka selama beberapa bulan sebelum kejadian tersebut berlaku," katanya.
Tags / Kata Kunci: Andreas Lubitz , Germanwings
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan