Nyanyian Bapa Iringi Pemergian Lennon - Berita Dunia | mStar

Nyanyian Bapa Iringi Pemergian Lennon

Diterbitkan: Jumaat, 14 November 2014 12:11 PM

Chris mencium kaki Lennon yang menghembuskan nafas terakhir selepas empat hari bertarung nyawa.

(Ubah saiz teks)

KETIKA dalam kandungan, Lennon James Pico sering kali bergerak apabila mendengar muzik dan tindak balas itu membuatkan bapanya, Chris meluangkan saat-saat terakhir bersamanya dengan menyanyikan lagu yang menyentuh perasaan.

Rakaman yang menggambarkan situasi penuh emosi bagaimana seorang suami yang baru kematian isteri tersayang, Ashley, 30 akibat komplikasi ketika bersalin menghabiskan masa dengan bayi lelakinya yang dalam keadaan kritikal. Video itu menjadi viral apabila lebih 200,000 menontonnya.

Lennon dilahirkan pada usia 26 minggu dan keadaannya yang lemah mengingatkan Chris dengan tendangan si kecil itu ketika dalam kandungan dan dengan diiringi petikan gitarnya, Chris duduk di sebelah inkubator anaknya dan menyanyikan beberapa lagu khas buat Lennon.

Menyedihkan sekali apabila hayat Lennon tidak lama apabila dia menghembuskan nafasnya yang terakhir ketika dalam pelukan Chris, tiga hari selepas pemergian ibunya pada 8 November lalu.Menerusi video sama dicatatkan: "Doktor dan jururawat Hospital Universiti Lorna begitu prihatin kerana Lennon kurang bergerak, begitu juga fungsi otaknya. Oleh itu, dia mendapatkan perhatian sepenuhnya sebaik dilahirkan.

"Ketika mengandung, Ashley sering merasai pergerakan Lennon ketika muzik dimainkan dan sebab itu jugalah Chris membawa gitarnya dan memainkan lagu kepada Lennon untuk beberapa jam.

"Bagaimanapun, sehari selepas itu, Lennon meninggal dunia dalam pelukan bapanya." 


Tags / Kata Kunci: Lennon James Pico , muzik , Ashley , bersalin
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan