Polis Pakai Sut 'Donald Duck' Kesan Pemandu Tidak Benarkan Itik Melintas - Berita Dunia | mStar

Polis Pakai Sut 'Donald Duck' Kesan Pemandu Tidak Benarkan Itik Melintas

Diterbitkan: Rabu, 12 November 2014 10:07 AM

Harap maaf, video tidak dijumpai.
(Ubah saiz teks)

PEMANDU harus berhentikan kenderaan dan benarkan kartun Walt Disney, Donald Duck, melintas jalan atau ia akan menimbulkan kesusahan kepada mereka.

Ini kerana, pemandu akan didenda $230 (£144) hanya kerana tidak benarkan kartun Disney itu melintas di Fort Lee, New Jersey ketika sambuta Haloween.

Ia nampak seperti menyusahkan pemandu kerana tiba-tiba menjadi satu kesalahan apabila mereka tidak memberhentikan kenderaan untuk membenarkan watak kartun melintas.

Bagaimanapun perkara tersebut tidak disukai oleh polis Amerika Syarikat kerana mereka bimbang tindakan tersebut akan menggalakkan pejalan kaki melintas di tempat yang tidak dibenarkan.

Sementara itu, ada juga pegawai polis yang memakai sut watak kartun Donald Duck untuk menangkap pemandu yang enggan berhenti.

Seorang pemandu yang didenda kerana kesalahan tersebut membidas tindakan pihak berkuasa dengan menyifatkan ia sebagai hukuman yang tidak adil.

"Mereka beritahu saya didenda hanya kerana tidak benarkan seekor itik melintas," kata Karen Haigh kepada Eyewitness News.

Tambahnya,"Itik ini sangat besar dan ia menakutkan saya."

Tags / Kata Kunci: Donald Duck , lintas jalan
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan