Pasangan Presiden Perancis Keluar Hospital - Berita Dunia | mStar

Pasangan Presiden Perancis Keluar Hospital

Diterbitkan: Ahad, 19 Januari 2014 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PARIS: Pasangan kepada Presiden Francois Hollande, muncul pada Sabtu selepas seminggu dimasukkan ke hospital ketika pemimpin Perancis berkenaan berdepan panggilan untuk membersihkan kehidupan peribadinya selepas hubungan sulitnya dengan seorang pelakon telah didedahkan kepada awam.

Wanita Pertama, Valerie Trierweiler meninggalkan hospital Paris untuk ke kediaman presiden di Versailles, di mana beliau telah dimasukkan ke situ pada 10 Januari lalu akibat keletihan saraf dan tekanan darah rendah, sumber di pejabat beliau memberitahu AFP.

Dalam komen awam pertamanya sejak skandal Hollande diperkatakan, Trierweiler menulis tweet mengucapkan terima kasih kepada peminatnya.

"Terima kasih ikhlas dari hati saya untuk semua yang menghantar mesej sokongan...saya sangat tersentuh," beliau menulis menggunakan akaun peribadinya dan bukan akaun Twitter rasmi beliau.

Kebimbangan memuncak terhadap Trierweiler, 48, selepas beliau jatuh sakit berikutan pendedahan mengenai Hollande, 59, yang mempunyai hubungan sulit dengan pelakon berusia 41 tahun Julie Gayet.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan