Sanjay Dutt Ditempatkan Di Penjara Bersama Pengganas - Berita Dunia | mStar

Sanjay Dutt Ditempatkan Di Penjara Bersama Pengganas

Diterbitkan: Sabtu, 18 Mei 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

NEW DELHI: Superstar Bollywood Sanjay Dutt yang sedang menjalani hukuman penjara kerana memiliki senjata dan sedang ditempatkan di sel yang dibina untuk militan menyebabkan dia tidak dapat melihat siang dan malam telah meminta untuk dipindahkan, menurut satu laporan, Sabtu.

Dutt, 53, menyerah diri pada Khamis untuk menjalani hukuman penjara tiga setengah tahun dalam kes yang dikaitkan dengan pengeboman Mumbai tahun 1993.

Peguam Dutt, Rizwan Merchant, telah menuntut pelakon yang ditempatkan di sel bersama lelaki bersenjata Mumbai, Mohammed Ajmal Kasab dipindahkan, menurut akhbar harian Indian Express.

Kasab, kelahiran Pakistan telah ditempatkan di situ November lalu, selepas hampir empat tahun kejadian 166 orang meninggal dunia dalam serangan tiga hari di India.

Kubu keluli dibina khas untuk Kasab di penjara Arthur Road di Mumbai itu tidak mempunyai sistem pengudaraan dan pelakon itu tidak dapat membezakan siang atau malam, menurut peguam.

"Dia (Dutt) bukan seorang pengganas," dan tidak boleh menjalani hukuman di dalam sel seperti itu, peguam dipetik sebagai berkata. Tiada komen diperolehi dari penjara.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan