Dua Banduan Kanada Guna Helikopter Larikan Diri Dari Penjara - Berita Dunia | mStar

Dua Banduan Kanada Guna Helikopter Larikan Diri Dari Penjara

Diterbitkan: Isnin, 18 Mac 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

NEW YORK: Dua banduan Kanada melepaskan diri dari penjara pada siang hari, Ahad, dengan memanjat ke dalam helikopter yang berlegar di pusat tahanan di barat laut Montreal, menurut laporan media.

Helikopter tersebut telah dirampas dari syarikat pelancongan Heli-Tremblant oleh dua lelaki bersenjata yang menyamar sebagai pelancong, pada awal hari, menurut laporan Globe dan Mail.

Juruterbang helikopter telah diarahkan untuk terbang ke penjara di St-ja © rÃ'me, kira-kira 37 batu (60 km) di luar Montreal, akhbar melaporkan.

Setelah helikopter tiba di penjara, dua penghuni memanjat menggunakan tali atau kabel, menurut akhbar tersebut.

Kedua-duanya, yang dikenal pasti sebagai Benjamin Hudon-Barbeau, 36, dan Danny Provencal, 33, dipercayai telah cedera ketika melarikan diri.

Pada lewat Ahad, polis telah menahan tiga lelaki, termasuk salah seorang daripada banduan yang melarikan diri, Hudon-Barbeau.

Polis percaya pelolos kedua, masih berada di kawasan sekeliling, menurut Globe and Mail.

Terdahulu, ketika polis masih memburu tahanan, seorang lelaki yang memperkenalkan diri sebagai Hudon-Barbeau membuat panggilan sebuah stesen radio tempatan.

"Ia akan berakhir dengan teruk," katanya, menurut laporan itu.

"Saya akan membunuh diri, umur saya 36 tahun, saya diberitahu bahawa saya akan mati dalam penjara."

Ketika polis akhirnya menemui helikopter kira-kira 50 batu (80 km) dari penjara, hanya juruterbang masih di tempat kejadian. Beliau telah dibawa ke hospital dan pegawai-pegawai polis berkata beliau akan disoal siasat, menurut akhbar itu.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan