Tiga Ditembak Di Texas - Berita Dunia | mStar

Tiga Ditembak Di Texas

Diterbitkan: Rabu, 23 Januari 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

CHICAGO: Tiga orang telah ditembak selepas pergaduhan di kolej di Texas mencetuskan yang adegan tembak-menembak pada Selasa, menyebabkan pelajar-pelajar ketakutan.

Tembakan berlaku apabila Amerika Syarikat terlibat dalam perbahasan mengenai keganasan senjata berikutan pembunuhan ngeri 20 pelajar yang mendapat gred pertama dan enam kakitangan di sekolah Connecticut di Newtown.

Pergaduhan tercetus selepas tengah hari di bangunan yang menempatkan sebuah kafeteria dan perpustakaan di Lone Star College berhampiran Houston, kata polis.

Seorang pekerja penyelenggara telah mengenai peluru sesat. Seorang wanita yang menyaksikan acara itu juga dibawa ke hospital kerana serangan jantung.

Polis berkata, seorang lelaki yang terbabit dalam pergaduhan juga ditembak dan saksi berkata dia telah diusung keluar dari bangunan dan digari. Mereka yang lain bertindak melarikan diri dan pencarian besar-besaran dilakukan.

Dia akhirnya ditemui selepas muncul di sebuah hospital untuk rawatan luka tembakan, berita KHOU melaporkan.

Polis enggan memberikan banyak butiran pada sidang akhbar pukul 4 petang 4 (2200 GMT) tetapi berkata kampus "adalah selamat." - AFP

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan