Ramadan Bersama mStar
X Close

Khamis, 15 Jun 2017 5:15 AM

Tu Diaaa... Laris Ayam Percik Shaa

'BAGUIH' aihhh anak dara ni...! Rajin cari duit! Dalam dok tengah meletup lagunya Pertama Kali, penyanyi Shaa masih ligat berniaga dengan menjual ayam percik mencari rezeki di bulan Ramadan.

Isnin, 12 Jun 2017 10:02 AM

Kerani, Bakal Jurutera Hantar Kad Raya Pada Orang Tak Dikenali

KUALA LUMPUR: Bagi seorang kerani, Juliana Hamdan, sambutan Aidilfitri pasti tidak akan lengkap sekiranya tidak meneruskan tradisi menghantar kad raya kepada kenalan rapat dan saudara mara kerana budaya itu telah diamalkannya sejak zaman persekolahan lagi.


Isnin, 12 Jun 2017 9:53 AM

Puasa Kerana Malaysia?

PETALING JAYA: Ketika umat Islam berpuasa di bulan Ramadan yang mulia, satu jemputan mula tersebar di media sosial untuk mengajak rakyat Malaysia menahan lapar dan dahaga pada 17 Jun ini.

Jumaat, 9 Jun 2017 8:00 AM

Abang Sado Ayam Percik Tak Menang Tangan

PETALING JAYA: Benarlah kata pepatah, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tiada siapa yang tahu.

Khamis, 8 Jun 2017 1:40 PM

Netizen Terkejut Tengok Juadah Berbuka!

BAZAR Ramadan memang lokasi yang pasti diserbu setiap hari menjelang waktu berbuka kerana hampir semua makanan dijual di situ.

Khamis, 8 Jun 2017 12:59 PM

Zizan Razak Tak Sambut Raya Di Malaysia

KESERONOKAN beraya di Tanah Suci Makkah pada tahun lalu membuka hati Zizan Razak untuk merasai pengalaman serupa pada tahun ini terutamanya 10 malam terakhir Ramadan.

Rabu, 7 Jun 2017 12:07 PM

Tak Dapat Cuti Raya, Apa Pramugara Ini Lakukan?

PETALING JAYA: Pengalaman seorang pramugara berbual bersama penumpang dalam pesawat mengenai ibadah berpuasa sepanjang Ramadan yang didedahkan menerusi Twitter telah tular di media sosial baru-baru ini.

Selasa, 6 Jun 2017 2:38 PM

Mufti Terima Kejutan

PETALING JAYA: Di zaman serba moden, aplikasi sembang seperti WhatsApp, Telegram danWechat ternyata menjadi pilihan orang ramai untuk mengirim ucapan istimewa kepada insan tersayang.

Selasa, 6 Jun 2017 8:00 AM

Mi Udang Mak Andam, Air Locong King Coco Jadi Tumpuan

MERSING: Mi Udang Mak Andam, Air Locong King Coco adalah antara juadah berbuka puasa yang mendapat perhatian pengunjung di Bazar Ramadan, Taman Wawasan di sini yang juga bazar terbesar di daerah ini dengan menempatkan lebih 100 peniaga.

Isnin, 5 Jun 2017 10:22 AM

Status #DoneTerawih Undang Fitnah?

PENGGUNAAN hashtag sudah lama menjadi fenomena dalam kalangan netizen. Kini, sempena ketibaan bulan Ramadan, muncul pula penggunaan hashtag #DoneTerawih #DoneSahur #DoneIftar.

Berita

iklan

WAKTU SOLAT

20-March-2018 | 03 Rejab, 1439

    Resipi

    iklan

    Jom Berbuka

    Iklan