Berita Semasa | Berita | mStar

Pelantikan Nor Shamsiah jadi gabenor BNM satu penghormatan

Jumaat, 22 Jun 2018 4:52 PM

KUALA LUMPUR: Pelantikan Datuk Nor Shamsiah Yunus sebagai Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) adalah satu keputusan baik yang diambil kerajaan kerana ia mencerminkan penghormatan terhadap bank pusat itu sebagai sebuah institusi penting, kata Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz.


Khairuddin penipu - Ahmad Zahid

Jumaat, 22 Jun 2018 12:24 PM

PETALING JAYA: Calon Persiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mendakwa bekas Naib Ketua Umno Bahagian Batu Kawan, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan sebagai penipu.

'Najib anggap rakyat Malaysia bodoh'

Jumaat, 22 Jun 2018 11:56 AM

PETALING JAYA: Tidak masuk akal jika Datuk Seri Najib Tun Razak tidak mengetahui transaksi berkaitan 1MDB apabila tandatangannya ada pada dokumen tersebut, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.

Umno perlukan 'penawar'

Jumaat, 22 Jun 2018 11:39 AM

SHAH ALAM: Umno perlu melakukan ‘pembersihan' dan ‘pembaikan' seperti dituntut masyarakat bagi menebus semula integriti parti yang dilihat semakin pudar dalam perjuangannya, kata Tengku Razaleigh Hamzah.

"Saya tak tahu itu selipar Bata"

Jumaat, 22 Jun 2018 10:41 AM

PETALING JAYA: Gara-gara gambar Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad memakai selipar Bata berharga RM11.99 tular, produk tersebut menjadi aksesori terhangat dijual di pasaran pada Ramadan lalu.

Sindiket seludup lebih 100,000 pekerja dari Bangladesh

Jumaat, 22 Jun 2018 10:11 AM

EKSKLUSIF

PETALING JAYA: Satu sindiket pemerdagangan manusia yang diterajui seorang ahli perniagaan warga Bangladesh yang didakwa ada kaitan dengan Kementerian Dalam Negeri (KDN), memperoleh sekurang-kurangnya RM2 bilion dalam masa dua tahun dari pekerja Bangladesh yang mencari pekerjaan di Malaysia.

  • Mukasurat 1 daripada 42

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan